U trendu

U Egeju delovi egipatskog aviona nestalog prošle noći

Ostaci aviona Idžiptera (EgyptAir) GIPTAIR koji je prošle noći nestao sa 66 ljudi, nadjeni su u Egejskom moru, u blizini grčkog ostrva Karpatos, jugozapadno od Rodosa, objavila je ta kompanija na Tviteru.

„Ministarstvo za civilno vazduhoplovstvo je dobilo pismo Ministarstva spoljnih poslova Egipta koje je potvrdilo da su nadjeni ostaci aviona na letu MS804 (Pariz-Kairo)“, objavio je Idžipter, dodavši da na moru plutaju „pojasevi za spsavanje i komadi plastike“, prenela je agencija AFP.

Bivši ministar Egipta za civilno vazduhoplovstvo, Mustafa Kamel je izjavio agenciji AP da je potvrdjeno da je avion naglo skrenuo pre no što je pao, što znači da se „dogodilo nešto zbog čega su piloti izgubili kontrolu nad avionom’.

Vlasti su danas objavile da je mlaznjak napravio niz izuzetno naglih zaokreta pre pada u more.

Kamel je u izjavi za AP podsetio da putnički avioni nisu napravljeni za nagle zaokrete od 360 stepeni, kakve mogu da izvedu vojni.

Po Ministarstvu odbrane Grčke, javila je agencija AFP, avion koji je bio na visini od 37.000 stopa (11.200 metara), „izveo je zaokret od 90 stepeni ulevo, zatim zaokret od 360 stepeni udesno padajući sa 37.000 na 15.000 stopa (4.500 metara)“ i zatim nestao s radara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.