U trendu

Žalba na pritvor osumnjičene za pokušaj ubistva Beka

Odbrana Maje Adrovac, osumnjičene za učešće u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka 14. novembra prošle godine, žalila se na pritvor koji joj je određen u subotu i sada se čeka odluka suda o žalbi, nakon čega će biti nastavljena istraga saslušanjem Beka i drugih svedoka u tužilaštvu.

„Podneo sam žalbu na rešenje o određivanju pritvora jer nema osnova za pritvor, niti osnova sumnje da je Maja Adrovac izvršila krivično delo za koje se tereti“, rekao je njen branilac Momčilo Minić.

On je napomenuo da ona ima dobar alibi jer je tog dana bila celo po popodne na sahrani, pa na daći, što mogu da potvrde brojni svedoci.

Prema njegovim rečima, čaura sa njenim DNK ne dokazuje da je ona izvršila krivično delo, niti da je imala direktan kontakt sa municijom.

O žalbi na rešenje o određivanju pritvora, koje je u subotu doneo sudija za prethodni postupak, odlučiće narednih dana krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu.

Maji Adrovac je određen pritvor do 30 dana zbog težine krivičnog dela i uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Više tužilaštvo u Beogradu na teret joj stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od 10 do 30-40 godina zatvora.

Nakon odluke o žalbi na pritvor biće nastavljena istraga saslušanjem Beka, njegovog vozača, baštovana i batlera u tužialštvu, koji su za sad jedini predloženi svedoci.

Tek nakon toga može se očekivati eventulano suočavanje odnosno prepoznavanje Maje Adrovac i Beka ali i drugih svedoka.

DNK Maje Adrovac identičan je DNK koji je nađen na čauri s mesta napada na Beka, potvrdio je ranije ministar policije Nebojša Stefanović napominjući da će tek biti utvrđeno kakvu je konkretnu ulogu imala u tom slučaju.

Na Milana Beka 14. novembra 2014. godine pucano je ispred njegove kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku dok je izlazio iz auta, kada je zadobio teške povrede. Sumnja se da je napadač imao još jednog saučesnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.