U trendu

Dikiću i grupi pritvor produžen za još dva meseca

Viši sud u Podgorici produžio je danas pritvor za još dva meseca penzionisanom šefu srpske žandarmerije Bratislavu Dikiću i grupi od 13 državljana Srbije osumnjičenim za pripremanje terorističkog napada u Crnoj Gori i formiranje kriminalne organizacije.

„Pritvor je okrivljenima produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva za slučaj da se okrivljeni nadju na slobodi, budući da se radi o stranim državljanima, kao i zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od uticaja na saizvršioce“, saopštio je Viši sud.

Bratislav Dikić, Aleksandar Sindjelić i Kristina Hristić se terete za terorizam u pokušaju, dok je 11 državljana Srbije osumnjičeno za stvaranje kriminalne organizacije.

Svi oni su uhapšeni noć uoči parlamentarnih izbora 16. oktobra i sumnjiče se za pripremu nasilnog pokušaja zauzimanja Skupštine, hapšenja i likvidacije premijera Mila Djukanovića.

Za organizatore su označeni „ruski nacionalisti“, a u pripremu je, po navodima Tužilaštva bila uključena i za sada neimenovana organizacija Iz Crne Gore.

Dikić je u ponedeljak premešten iz zatvora u bolnicu na Cetinju, zbog pogoršanja zdravlja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.