U trendu

Kolinda deci na Dan branitelja delila srpske čokoladice (foto)

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović delila je deci tokom proslave Dana dubrovačkih branitelja „srpske čokoladice i svoju sliku“, pišu hrvatski mediji.

Kako je preneo Indeks, jedan od roditelja skrenuo je pažnju na ove detalje na Fejsbuku.

„Morao sam ovo staviti da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njenu sliku i čokoladu iz Srbije, pa je li ovo žalosno, i to na Dan dubrovačkih branitelja. Bravo!“, navodi se.

Na priloženoj fotografiji se vidi čokoladica „Mony“ iz subotičkog Pionira, a Indeks dodaje da je u „duhu severnokorejskog diktatora Kim Džong Una predsednica deci poklonila i sopstvenu fotografiju sa potpisom u zlatnim slovima“.

Indeks je pokušao da dobije komentar iz kabineta hrvatske predsednice, ali je „upit po ko zna koji put ignorisan“.

https://twitter.com/BoKISmoKI94/status/806439615657709568

Vest je prvo objavio portal „Dubrovački dnevnik“, a u tekstu u čijem naslovu stoji da su „roditelji u šoku“ se dodaje: „Ko je nagovorio predsednicu da deli srpske proizvode po vrtiću nije poznato, niti bi trebalo da bude problem. Ipak, razumljivo je da postoji dovoljno hrvatskih čokoladica koje su se mogle deliti deci u slučaju kad je u pitanju protokolarno događanje ovakvog nivoa, posebno ako u njemu učestvuje predsednica“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar