U trendu

Mađarska policija u Horgošu tukla i uhapsila i poljskog novinara

Mađarski policajci napali su pendrecima i uhapsili u sredu tokom intervencije protiv izbeglica na granici sa Srbijom i reportera javne poljske televizije TVP Jaceka Taćika i optužili ga za nelegalni prelazak granice, javlja poljska TVP.info.

„Reportera TVP madjarska policija izvukla je iz mase i uhapsila uz optužbu da je nelegalno prešao granicu“, rekao je danas poljskoj javnoj televiziji počasni konzul Poljske u Segedinu Karol Bjernacki koji je noćas prisustvovao saslušanju poljskog novinara.

Prethodno su u jednoj od intervencija protiv grupe izbeglica, koja je na kordon bacala kamenice i razne predmete na graničnom prelazu Horgoš, policajci napali pendrecima i izveštača poljske televizije.

„Izgledalo je mirno, ali odjednom je madjarska policija krenula na izbeglice, a tukla je i nas novinare. Tada sam zadobio par udaraca pendrekom“, javio je u program TVP pre hapšenja Taćik, kome su prvu pomoć zbog povrede glave ukazali madjarski lekari.

„Stajali smo jako blizu madjarske policije. U jednom trenutku izgubio sam kontakt sa Jacekom. Ne znam šta se dalje dešavalo, ali imao je u ruci mikrofon i videlo se jasno da je novinar“, rekao je kamerman TVP Pavel Rolak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.