U trendu

U Karlovcu pod vodom oko 300 kuća

U Karlovcu su na snazi vanredne mere odbrane od poplava, vodostaji reka premašili su sve prognoze, a potopljeno je tristotinjak kuća i brojni putevi.

Lokalni mediji prenose da je ugroženo još oko 100 kuća, a voda preti i centru grada.

Kupa i Korana i dalje rastu i obe reke su premašile vodostaj od 837 centimetra. Još sinoć su sirene u Karlovcu oglasile nadolazeću opasnost, a na Korani i Kupi su na snazi vanredne mere odbrane od poplava.

Sve službe su na terenu, a grade se i dodatni nasipi na Korani.

„Za sada nema potrebe za angažovanjem dodatnih snaga ili građana, jer sve ekipe su na terenu i pomažu građanima“, rekao je jutros gradonačelnik Damir Jelić posle hitnog sastanka štaba za zaštitu i spašavanje.

On je dodao da najnovije projekcije govore da bi karlovačke reke mogle da narastu do čak 865 centimetara, a stagnacija se očekuje tek poslepodne.

Jelić je zatražio od župana da proglasi elementranu nepogodu. On je rekao da je najteže u naseljima Mala Švarča, Logorište, Mostanje i Pokupska dolina gde je oko 300 kuća pod vodom.

Hrvatska radiotelevizija javlja da je voda ušla u brojna dvorišta i porodične kuće, a negde je dublja od metra. Stanovnici potopljenih naselja ogorčeni su na gradske vlasti, jer se već treću godinu zaredom suočavaju s poplavama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.