U trendu

Joksimović razgovarala sa austrijim zvaničnikom

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i politički direktor u Ministarstvu spoljnih poslova Austrije Jan Kikert razgovarali su danas o evropskim integracijama Srbije i predstojećoj konferenciji u Beču koja će okupiti premijere država Zapadnog Balkana i predstavnike EU.
Joksimović i Kikert su ocenili da je napredak koji je Srbija ostvarila u procesu ka članstvu EU veoma značajan i da su reforme ključne za oporavak zemlje i njen napredak u budućnosti, saopštila je Vlada Srbije.

Joksimović je rekla da Austrija predstavlja jednog od najznačajnijih partnera Srbije na njenom evropskom putu, dok je Kikert rekao da je pravo vreme za otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja i pohvalio Vladu Srbije u njene napore za jačanje regionalne saradnje.

Kikert i Joksimović su se saglasili da se Evropa suočava s velikim problemom migracija i da zajedno sa Srbijom kao tranzitnom zemljom treba da pristupi rešavanju tog problema. Kikert je istakao da će, pored regionalne saradnje, infrastrukturnih projekata, razmene mladih, i pitanje migracija biti na dnevnom redu Bečke konferencije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.