U trendu

Mali: Neistine, užasnut sam besmislenom kampanjom

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali demantovao je kao nesitinite navode agencije Krik da je tajno kupio 24 stana na bugarskom primorju, i istakao da je užasnut besmislenom kampanjom koja je protiv njega pokrenuta.

„U danas objavljenom „istraživackom“ tekstu agencije Krik, pod netačnim naslovom „Siniša Mali tajno kupio 24 stana na bugarskom primorju“ navodi se niz neistina i insinuacija na moj profesionalni život. Užasnut sam besmislenom kampanjom koja je pokrenuta protiv mene“, naveo je Mali.

Očekivano je, dodao je on, da bivši lopovi i večite neznalice i gotovani počnu sa ovakvim napadima s obzirom na moju trenutnu funkciju gradonačelnika.

„Ne mogu da verujem da je neko toliko neobrazovan i da se bavi dezinformacijama šta se i kako se dešavalo 2012. godine, pre nego što sam stupio na javnu funkciju. U Bugarskoj imam jedan stan, a nikako 24, koji je pošteno zarađen, preko računa plaćen i na vreme prijavljen Agenciji za borbu protiv korupcije kada sam stupio na funkciju savetnika prvog potpredsednika Vlade RS, u januaru 2103. godine“, naveo je Mali.

On je dodao da je posao konsultanta u privatnoj firmi 2012. godine bio „da radi za druge i da ih savetujem kako da najbolje ostvare svoje poslovne ciljeve, uključujući i kupovinu stanova“.

„U spornom tekstu ne navodi se bilo kakav podatak koji ima veze sa mojim obavljanjem funkcije gradonačelnika, već se navode podaci iz mog profesionalnog života i to dok sam radio privatno“, zaključio je Mali.

Agencija Krik objavila je da je Mali, „kao direktor dve misteriozne ofšor firme“ kupio 23 luksuzna apartmana u bugarskom letovalištu „Sveti Nikola“, a u istom odmaralištu, kako navode, gradonačelnik Beograda kupio je i apartman u svoje ime.

Mali je te nekretnine, kako se navodi u tekstu, kupio tokom 2012. i 2013. godine:“Jedan je kupio na svoje ime, a ostale kao zastupnik dve ofšor kompanije sa  Devičanskih Ostrva. Nije poznato da li je Mali vlasnik tih kompanija ili je kupovinu sproveo za drugog, misterioznog kupca“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.