U trendu

Nastavljamo da uredjujemo dečja igrališta u Beogradu

Rekonstruisano dečje igralište, koje se prostire na 700 kvadratnih metara u Ulici Aleksandra Dubčeka u Zemunu i u čiju rekonstrukciju je uloženo 3,2 miliona dinara, obišao je danas gradski menadžer Goran Vesić.

On je rekao da je novo igralište „nastavak politike grada Beograda, ‘Zelenila – Beograd’ i gradskih opština da se uredi što više malih dečjh igrališta i ‘urbanih džepova’ u prestonici“.

„Kao podloga ovde je postavljena bezbednosna guma, uz moderni dečji mobilijar. Postavljene su i klupe i betonski stolovi sa šahovskim tablama za starije sugradjane“, kazao je on. 

Vesić je najavio da će u narednom periodu nastaviti da se radi istim tempom kao u prethodnom periodu, kada je uradjeno oko 100 igrališta i urbanih džepova.

Prema njegovim rečima, u toku je i rekonstrukcija još tri igrališta u Zemunu.

„Reč je o igralištima u Ulici Marka Milanovića, u Braće Abafi i u Jovana Stojisavljevića“, kazao je gradski menadžer.

Vesić je pozvao Beogradjane da podnesu predloge opštinama za uredjenje prostora u njihovom kraju, kako bi deca imala gde da se igraju, a stariji da na kvalitetan način provode slobodno vreme.Predsednik opštine Zemun Dejan Matić kazao je da se „današnji park otvara na radost dece iz ovog kraja, ali i na radost njihovih roditelja, baka i deka“.

„Opština Zemun će ove godine biti jedno veliko gradilište. Već se izvode slični radovi na još nekoliko lokacija u opštini, ali se očekuje i postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže, kao i sredjivanje više od 80 ulica u opštini, od kojih će 26 po prvi put biti asfaltirano“, dodao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.