U trendu

Nikolić: Kubanski narod izgubio istaknutog lidera i borca za slobodu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je danas telegram saučešća predsedniku Državnog saveta i Saveta ministara Kube Raulu Kastru, povodom smrti bivšeg kubanskog lidera Fidela Kastra, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

„S dubokom tugom smo primili vest da je preminuo Fidel Kastro, vodja kubanske revolucije i dugogodišnji predsednik Kube. Fidel Kastro bio je istorijska ličnost još za života. Simbol jedne epohe. U ime gradjana Republike Srbije i u svoje ime, Vama i svim gradjanima Kube, upućujem izraze najiskrenijeg saučešća“, navodi se u telegramu predsednika Nikolića.

Nikolić je istakao da je odlaskom Fidela Kastra „kubanski narod izgubio istaknutog lidera i borca za slobodu i nezavisnost svoje zemlje, a svet jednog od poslednjih istaknutih državnika dvadesetog veka“.

„Odlikovali su ga slobodarski duh i vizija sveta zasnovanog na slobodi, ravnopravnosti i pravdi, ali i odlučnost i lična hrabrost da se bori za svoje ideale“, navodi Nikolić.

Kako se navodi u saopštenju, Srbija pamti velikog prijatelja svoje zemlje i naroda, velikana u državničkom i ljudskom smislu koji je ostavio veliki trag u istoriji svoje zemlje, ali i celog sveta.

„Doživotno ću pamtiti naše prijateljstvo i poslednji susret u Havani“, napisao je Nikolić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.