U trendu

Policija ne toleriše krijumčarenje ljudi

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da policija u potpunosti poštuje sva prava i slobode tražilaca azila koji prolaze kroz Srbiju ali da to ne znači da se granica Srbije može ilegalno prelaziti.

„Povodom netačnog i zlonamernog tumačenja izjava ministara u Vladi Srbije oko rešavanja problema migranata, MUP Srbije obaveštava građane da ne postoje drugačiji stavovi između članova Vlade, već da pojedini mediji ne prave razliku između onih ljudi koji dolaze iz ratom zahvaćenih područja i koji traže azil u Srbiji i onih koji ilegalno pokušavaju da pređu državnu granicu“, navodi se u saopštenju MUP-a.

U saopštenju se ne navodi o kojim netačnim i zlonamernim tumačenjimaje reč, ali se dodaje da ukoliko u zelenom graničnom pojasu policija pronađe nekoga ko ilegalno prelazi granicu, a dolazi iz ratom zahvaćenih područja, njima će biti omogućeno podnošenje zahteva za azil i prema njima će se postupati u skladu sa zakonom i međunarodnim konvencijama.

„MUP će nastaviti da štiti granicu Srbije i nećemo dozvoliti krijumčarenje ljudi. Dokaz da vodimo računa o pravima i slobodama tražilaca azila je i taj što do sada nije prijavljen nijedan incident ili nezakonito postupanje državnih organa prema tražiocima azila na teritoriji Srbije“, dodaje se.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.