U trendu

Predsednik Nikolić: Pritisci na Srbiju izuzetno veliki

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da su pritisci na Srbiju izuzetno veliki, a da pojedini političari u regionu pokušavaju da plasiraju nacionalizam radi sticanja političkih poena.

Nikolić je za subotnje izdanje beogradskog lista „Večernje novosti“ ocenio da je vreme izuzetno turbulentno u čitavom svetu, a naročito u regionu.

„Srbija se trudi da vešto balansira, obezbedi mir i stabilnost, poboljša ukupan imidž, stvori uslove za otvaranje novih radnih mesta i ekonomski boljitak. Pritisci su izuzetno veliki, a pojedini političari u regionu pokušavaju da plasiraju nacionalizam u različitim formama radi sticanja političkih poena“, rekao je Nikolić.

On je naveo i da zvaničnici Republike Srpske nisu „ništa pitali zvanični Beograd“ kada su donosili odluku o referendumu o Danu RS, ali da on ostaje „potpuno privržen Republici Srpskoj“.

Nikolić i premijer Srbije Aleksandar Vučić juče nisu podržali referendum o RS, ali da „ni na koji način nisu želeli da utiču na promenu političkih stavova“ povodom njegovog održavanja.

„Podele, svadje, pretnje, uvrede, nisu nešto što je imanentno srpskom narodu. To naravno ne znači da se bilo ko plaši. Naprotiv. Ali, kao narod istančane, pojedinačne inteligencije i hrabrosti, nikada u čitavoj istoriji nismo srljali, pa nećemo ni sada“, rekao je Nikolić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.