U trendu

Redakcija Politike zahteva da se ne usvoji ostavka Ljiljane Smajlović

Rea ne prihvati ostavku glavne i odgovorne urednice Ljiljane Smajlović i da razmotri razloge koji su je primorali na taj čin, dakcija lista „Politika“ zatražila je od Skupštine „Politika PNM“ dobjavljeno je danas u tom dnevnom listu.

Ljiljana Smajlović saopštila je u ponedeljak, 4. jula da je podnela ostavku u znak protesta jer je, kako je napisala, menadžmenta sprečava u samostalnom rukovodjenju redakcijom.

„Ljiljana Smajlović nije prvi glavni urednik ‘Politike’ koji ima problema sa menadžmentom i zbog toga zahtevamo od Skupštine da utvrdi odgovornost menadžmenta, odnosno direktora preduzeća, Mire Glišić Simić i Nine Samardžić“, naglašava se u zahtevu redakcije „Politike“, koji je usvojen na sastanku održanom u utorak.

Novinari i zaposleni u listu traže da sednici Skupštine prisustvuju predstavnici redakcije. Oni su izrazili zabrinutost za dalju sudbinu „Politike“ zbog nerazjašnjenih vlasničkih odnosa, kao i odnosa države, jednog od suvlasnika, prema kući „Politika“.

Kako je navedeno, redakcija je sa Ljiljanom Smajlović na čelu sprečila pokušaj neprijateljskog preuzimanja Politike“ od vlasnika tabloida „Kurir“.

„U situaciji kada je vlasnik dela Politike nepoznat, kada imamo dva direktora, a glavni i odgovorni urednik je u ostavci, naša medijska kuća postaje brisan prostor za različite vrste mešetarenja“, navedeno je u zahtevu koji je, kako se dodaje, podržala ubedljiva većina prisutnih, uz jedan glas protiv i jedan uzdržan.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.