U trendu

SDS: SNS na vlast na Vračaru došla ucenama i korupcijom

Socijaldemokratska stranka (SDS) ocenila je večeras da je tragikomično da Srpska napredna stranka (SNS) govori o izbornoj volji gradjana i političkom nasilju kada je na vlast u beogradskoj opštini Vračar došla, kako se navodi, ucenama, pretnjama, pritiscima i korupcijom.

Gradski odbor SDS-a u saopštenju je naveo da smatra vrhunskim licemerjem i vredjanjem gradjana činjenicu da o izbornoj volji Vračaraca govore oni koji su „poništili tu volju“, o nasilju oni koji „fizički napadaju štandove“ aktivista drugih stranaka i o počinjenoj šteti na Vračaru oni koji su „napravili nemerljivu štetu u samo prvih 100 dana otete vlasti“.

„Predstavnici SNS danas su, nakon što je opozicione štandove na Vračaru posetio predsednik SDS-a Boris Tadić, izneli nove laži kojima je svrha samo pokušaj da se zaboravi činjenica da su vlast u opštini Vračar osvojili ucenama, pretnjama, pritiscima i korupcijom. Umesto da ohrabre tužilaštvo da ispita slučajeve mogućeg potkupljivanja odbornika opozicije, oni nastavljaju da vrše pritisak na opoziciju i da obmanjuju gradjane suštinski slaveći korpciju protiv koje se samo u medijima bore“, navodi se u saopštenju.

Beogradski odbor SNS-a ranije danas optužio je koaliciju „Vračar slobodno“ da se nasiljem jedva izborila da predje cenzus i da zbog toga nema pravo da govori o prekrajanju izborne volje.

„Cenzus koalicija DS-SDS-Nova stranka-DJB, svojim vikend performansima želi da zataška za gradjane teških 25 godina njihove vlasti na Vračaru“, navedeno je u saopštenju Gradskog odbora SNS povodom današnje peticije koalicije „Vračar slobodno“ za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora na Vračaru.

SNS je, takodje, ocenio da je za tu partiju dobrobit gradjana na prvom mestu, što su gradjani i prepoznali i takvoj politici dali nedvosmislenu podršku.

SDS, medjutim, tvrdi da je SNS izgubila lokalne izbore ali da je posle toga pribegla pritiscima i pretnjama na odbornike i podmićivanjem uspela da prekroji izbornu volju gradjana.

„Zalažemo se za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora kako zbog brutalnog kršenja izborne volje Vračaraca, tako i činjenice da su predstavnici nove vlasti za prvih 100 dana svoje vladavine jedino uspeli da sebi povećaju plate, zaposle stranačke botove i rebalansom budžeta omoguće 10 miliona dinara za promociju SNS. Opština Vračar dobila je predsednika koji krši zakon jer je zaposlen kao lekar sa punom platom, a istovremeno vrši funkciju predsednika opštine sa punim iznosom plate. Možda i najeklatantniji primer bahaćenja ove vlasti jeste slučaj odbornika SNS Uglješe Mrdića, koji je o trošku gradjana Vračara poslat u London na mirovnu konferenciju o Bliskom istoku“, naveo je u pisanoj izjavi predsednik Gradskog odbora SDS Aleksandar Ivanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.