U trendu

Stranačke svađe i oko mesnih zajednica

Srpska napredna stranka (SNS) optužila je danas Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV) da zloupotrebljava zastavu Vojvodine.

„Marširanje sa desetinama vojvođanskih zastava ovih dana po vojvođanskim selima je stranačka zloupotreba simbola, za koji upravo LSV tvrdi da pripada svim građanima Vojvodine“, naveo je SNS u saopštenju.

Prethodno je LSV danas kritikovao SNS jer je na nedavno održanim dopunskim izborima za Savet Mesne zajednice u selu Kisač u blizini Novog Sada na stranački način promovisao svoje kandidate.

LSV je podsetio da zakonske odredbe ne dozvoljavaju stranačko učešće na izborima u mesnim zajednicama.

„Cilj organizovanja mesnih zajednica je zadovoljavanje zajedničkih potreba, interesa i želja građana i na izborima se zato kandiduju građani, a ne političke organizacije“, naveo je LSV.

SNS je uzvratio da je reč o „krajnje licemernom“ stavu LSV i dodao da LSV u Kisaču nije mogla da pronađe građane koji bi bili spremni da se kandiduju na pomenutim izborima u njeno ime.

„Ubedljivi rezultati koje kandidati SNS-a ostvaruju na izborima u mesnim zajednicama u Novom Sadu najbolji su nagoveštaj ubedljivog trijumfa na predstojećim lokalnim i pokrajinskim izborima“, naveo je SNS u saopštenju.

Prethodno je i Demokratska stranka optužila SNS da je na izborima u Kisaču zastrašivao građane i da im je delio pakete sa mesom da bi glasali za SNS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.