U trendu

U Novom Sadu izložba fotografija Vukovar – ubijanje jednog grada

Izložba fotografija Srdjana Veljovića „Vukovar – ubijanje jednog grada“ otvorena je danas u Novom Sadu.

„Izložba koja će trajati mesec dana, iznosi na videlo ono što većina ljudi u ovoj zemlji nije želela niti želi da zna: zločine u Vukovaru. Izložba je i čin saosećanja, solidarnosti i odgovornosti prema žrtvama zločina u Vukovaru“, navodi se u pratećem materijalu uz izložbu.

Izložba u galeriji „Šok koridor 22“ je zajednički projekat „Art klinike“ iz Novog Sada i organizacije „Žene u crnom“ iz Beograda.

Autor Srdjan Veljović rekao je agencii Beta da mu je namera bila da fotografijama opomene na uništavanje Vukovara, kako se budućim generacijama više nikada ne bi desile takve strahote.

Nikola Džafo je za Betu rekao da nije slučajno što je izložba baš u Novom Sadu, jer je to prilika da se taj grad priseti i opomene na ulogu koju je tadašnji Novosadski korpus bivše Jugoslovenske narodne armije imao u uništavanju Vukovara.

Staša Zajović iz „Žena u crnom“ je agenciji Beta kazala da je Vukovar „velika mrlja na savesti gradjana Vojvodine“, ali je podsetila da je Vojvodina u to vreme, pre 25 godina, bila i sedište antiratnog i gradjanskog otpora režimu Slobodana Miloševića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.