U trendu

Viktorija Nuland u ponedeljak u Beogradu

Pomoćnica državnog sekretara SAD Viktorija Nuland boraviće naredne sedmice u Beogradu u sklopu turneje po regionu tokom koje će posetiti i Prištinu, Tiranu i Skoplje.

Nuland će u Beogradu boraviti u ponedeljak 11. jula kada će s predstavnicima vlade i nevladinog sektora razgovarati o „bilateralnim i regionalnim pitanjima, uključujući napredak u primeni dogovorenog u dijalogu Srbije i Kosova i podršku SAD naporima Srbije za pristupanje EU“, saopšteno je agenciji Beta iz ambasade SAD.

Zvaničnica Stejt departmenta zadužena za Evropu i Evroaziju mini-regionalnu turneju počinje 10. jula u Prištini.

Stejt departmenta je najavio da će glavne teme razgovora s predstavnicima vlasti i nevladinog sektora biće bilateralna i regionalna pitanja, napredak u dijalogu Srbije i Kosova, podrška evroatlantskoj integraciji Kosova, ali i naporima u borbi protiv korupcije.

Nuland iz Prištine istoga dana putuje u Tiranu gde će na dnevnom redu razgovora sa predstavnicima vlade, političkih partija i civilnog društva biti i reforma pravosudja.

U ponedeljak 11. jula Viktorija Nuland će razgovarati prvo sa zvaničnicima u Skoplju gde će jedna od ključnih tema biti rešavanje političke krize u Makedoniji i stvaranje uslova za održavanje kredibilnih izbora, a potom dolazi u Beograd.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.