U trendu

Vozila i putnici iz Srbije u Hrvatsku ulaze preko BiH

Vozila sa srpskim registarskim tablicama i putnici sa pasošem Srbije normalno prelaze iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku na graničnom prelazu Gradiška, potvrđeno je jutros u Terenskom uredu Granične policije severozapad Bosanska Gradiška/Gradiška.

Službenik Granične policije BiH agenciji Beta je potvrdio da vozila sa srpskim registarskim tablicama, kao i putnici sa srpskim pasošem, najnormalnije prelaze iz BiH u Hrvatsku na ovom graničnom prelazu, ali da ne mogu ući u Srbiju preko graničnog prelaza Bajakovo.

„U kontaktu smo sa kolegama na hrvatskoj strani. Vozila sa srpskim tablicama i putnici sa srpskim putnim ispravama najnormalnije ovde mogu ući u Hvatsku, ali ne mogu preći u Srbiju preko graničnog prelaza Bajakovo“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, oni mogu putovati kroz Hrvatsku, ali zbog nemogućnosti da putuju preko graničnog prelaza Bajakovo, oni ponovo moraju ući u BiH da bi stigli do Srbije.

„To praktično znači da ponovo moraju ući u BiH na nekom od graničnih prelaza, Šamac ili Gunja kod Brčkog, a onda preko Rače ili Pavlovića mosta mogu ući u Srbiju“, naveo je službenik Granične policije BiH.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.