U trendu

Vučić: „Nekoliko rupa i odmah kažu – pa to nije autoput“

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će oba drumska koridora 10 u Srbiji biti završena za 13 ili 14 meseci.

Vučić je za RTS pojasnio da će građani Srbije od Beograda do bugarske granice i od Subotice i Šida do granice sa Makedonijom imati sve vreme autoput, pa i kroz Grdeličku klisuru, kada sve bude gotovo.

Najavio je da će uskoro da otvori deonicu Grabovnica-Grdelica, u dužini od 5,8 kilometara, da ostaje još 28 kilometara krozGrdeličku klisuru i 8,5 na deonici Levosoje-Srpska kuća.

Kako kaže, nešto veći problemi postoje oko Dimitrovgrada, ali da će i to sve biti završeno.

„Sve to kad radite i gradite, onda vidite da na jednom mostu ili tom delu pri mostu jedan od izvođača, a još mu nisu istekli rokovi za ispravljanje svega, na 479 metara ima nekoliko rupa, ej pa to nije auto put, pa to su sve rupe“, rekao je Vučić.

Poručio je da je ponosan na to koliko je puteva napravljeno za vreme njegovog mandata.

„Ja sutra mogu da odem, ali će svi morati da kažu da su ti autoputevi izgrađeni za vreme vlade koju je vodio Vučić. Baš me briga da li ćete da vičete Vučiću pederu, Vučiću magarče ili kako god hoćete“, naveo je Vučić.

Govoreći o smanjenju plata i penzija, premijer je rekao da su to teški koraci koji su bili neophodni ali da ljudi za to imaju razumevanja.

„Ne bi ih smanjio niko zato što je lud ili glup, već zato što je morao da preduzme teške korake i mere, a ne neko ko će da se dodvorava narodu svaki dan. U januaru i decembru imamo najveće plate u istoriji“, rekao je Vučić i dodao da je posebno zahvalan penzionerima koju su „izdržali najteži teret jer su znali da to rade za budućnost i svoju decu“.

Mi želimo da za četiri godine plate i penzije porastu zato što radimo više, a ne zato što političari obećavaju, rekao je Vučić.

„Mislim da je strašno važno da penzionerima pokažemo koliko smo zahvalni jer svima u javnom sektoru smo već počeli da vraćamo, nekima nismo ni smanjivali primanja. Ali ako pogledamo, radnici EPS-a u proseku imaju platu 80.000, u Telekomu – super, radite strašan posao, ali kola vam je prosečna plata? I Zato sam im užasno zahvalan“, naglasio je premijer i dodao da razgovara i sa prosvetnim radnicima koji takođe teško žive.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.