U trendu

Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici postao Klinički centar

Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici od danas je postao zdravstvena institucija višeg ranga Klniničko-bolnički centar, izjavio je ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

On je, obilazeći taj centar, izjavio da će se nastaviti „borba za razvoj zdravstvenog sistema i bolje uslove za lečenje na Kosovu i Metohiji“.

Direktor KBC Kosovska Mitrovica Milan Jovanović rekao je da promena statusa ove ustanove sada znači više ulaganja, ali i veće zarade.

„U ovom centru radiće najbolji zdravstveni kadar“, rekao je Jovanović i izrazio zahvalnost Vladi Srbije zbog podrške koju pruža toj ustanovi.

U KBC Kosovska Mitrovica danas je otvoreno i renovirano odeljenje onkologije, a sa radom je počeo i novi skener.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u ta dva projekta uloženo 640.000 evra i da to za Srbiju nisu mala sredstva.

On je kazao da će Srbija nastaviti dalja ulaganja u infrastrukturu i dodao da je „cilj da ljudi u celoj Srbiji imaju iste uslove za lečenje“.

„Vi ste na branku otadžbine“, rekao je Vučić velikom broju okupljenih zdravstvenih radnika, koji su ga dočekali u belim mantilima.

U KBC Kosovska Mitrovica odobrene su 43 specijalizacije, a danas je otvoren i novi prostor Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.

Premijer je komentarišući navode o transformaciji ili gašenju Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici rekao da se o tome nikada nije razmišljalo, niti da je tako nešto u planu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.