U trendu

Ajfelova kula evakuisana zbog greške službenika

Ajfelova kula je u petak uveče greškom evakuisana, zbog nesporazuma s jednim službenikom u kuli koji je pomislio da je simulacija slučaja incidenta istinski dogadjaj, saznaje se iz policijskih izvora.

„Ovo je bila vežba, interna simulacija, kao što se radi desetinama puta nedeljno, ali, pošlo je naopako. Jedan zaposleni je pomislio da je stvarno. I Ajfelova kula je evakuisana“ rekao je izvor, ljutit zbog tog dogadjaja.

„Nije trebalo da bude evakuacije posetilaca“, rekao je izvor, nazivajući incident „greškom“ nastalom zbog „nesporazuma“. Izvor u policiji je takodje odbacio hipotezu o nekakvom sumnjivom paketu, o kojem su tvrdili mediji.

Nema procena broja evakuisanih posetilaca.

Firma koja upravlja simbolom Pariza nije bila dostupna za komentar.

Greška se desila na dan objavljivanja otkazivanja dva velika dogadjaja u Francuskoj posle niza napada islamskih ekstremista koji su kulminirali novembra 2015. u Parizu (130 mrtvih) i jula 2016. godine u Nici (85 mrtvih).

Iz bezbednosnih razloga Prvenstvo Evrope u drumskom biciklizmu neće se održati u Nici od 14. do 18. septembra, kao ni veliki sajam u Lilu, prvobitno zakazan za prvi vikend u septembru.

Od otvaranja 1889, gotovo 250 miliona ljudi je posetilo Ajfelovu kulu, podatak je njenog operatera.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.