U trendu

Čudne izjave o umešanosti Moskve u proteste u Podgorici

Moskva smatra da su tvrdnje o povezanosti Rusije s protestima u Crnoj Gori, „veoma čudne“, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Agencija Tass navodi da su u Kremlju uporedili izjavu crnogorskih vlasti o navodnoj povezanosti Moskve s protestima u toj zemlji s pokušajem „traženja djavola“ i demonizacijom Rusije.

„Svugde traženje nekog djavola i demonizacija Rusije – to je poznata zabava mnogih država“, rekao je Peskov novinarima, komentarišući izjavu crnogorskog premijera Mila Djukanovića da je Moskva povezana s organizacijom protesta u Podgorici.

Predstavnik Kremlja je te optužbe nazvao čudnim. „Ali, mi ipak računamo da će preovladati zdrav razum i da će dominirati trezvene ocene“, dodao je Peskov.

RIA Novosti prenela je danas intervju premijera Crne Gore Mila Djukanovića Hrvatskoj državnoj televiziji, i navela da je izjavio da srpski nacionalisti i Rusija igraju aktivnu ulogu u organizaciji protesta za smenu vlasti i političkog kursa države.

Ta agencija je navela da je prošle nedelje u Crnoj Gori održana serija protesta, koju je inicirao Demokratski front, a da se „poslednji završio rasturanjem aktivista, protiv kojih je policija primenila suzavac i druga specijalna sredstva“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.