U trendu

DŽonson osudio poteze pristalica ostanka Britanije u EU

Gradonačelnik Londona Boris Džonson danas je osudio kao skandalozne poteze onih koji, kako je naveo, šire strah i zalažu se za ostanak Velike Britanije u EU.

Džonson, inače iz redova konzervativaca, oštro je osudio smenjivanje generalnog direktora britanske Privredne komore Džona Longvorta koji je u četvrtak, tokom posete Londonu nemačkog ministra finansija Volfganga Šojbela, podržao izlazak Velike Britanije iz EU.

Iz kabineta britanskog premijera Dejvida Kamerona je saopšteno da britanske vlasti nisu vršile nikakav pritisak na Privrednu komoru da Longvorta smeni. 

„To je čovek koji je posle dugog razmišljanja i sa bogatim iskustvom u poslovnom svetu, zaključio da bi bilo bolje da Velika Britanija izadje iz EU, i da to bude odlučeno na referendumu 23. juna kada će se Britanci izjasniti o tome“ rekao je Džonson gostujući na Bi-Bi-Siju (BBC).

On je dodao da Longvortov zaključak u skladu sa realnošću.

Džonson je odbacio navode da ima ambicije da nasledi Dejvida Kamerona na mestu premijera Velike Britanije.

„Koliko ja znam, nijedan šef države jedne evropske zemlje za poslednjih 20 godina nije podneo ostavku posle referenduma. To su gluposti. Ono što je važno jeste da imamo sjajnu priliku da se oslobodimo tereta zakona i propisa koji su duboko nedemokratski“, rekao je Boris Džonson.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.