U trendu

Mladićevi branioci podneli završne podneske uz protest

Branioci Ratka Mladića podneli su poslednjeg dana roka završne pisane podneske u tom procesu uz apomenu da to čine protestvujući što prava njihvog klijenta nisu ispoštovana i da se odbrana nije čula tokom suđenja.

Odbana ističe da su završni podnesci podneti uslovno kako bi se zaštitila procesna prava klijenta i ne predstavljaju ni odricanje niti priznanje (zadatih rokova), pa zato odbrana zadržava pravo da ih povuče ukoliko Žalbeno veće promeni svoju odluku u vezi sa pravom na fer suđenje i podlaganje završnice.

Mladićevi branioci su juče poslednjeg dana roka, podneli pomenute pisane podneske završnih dokumenata, a odluke o dve žalbe još nisu donete.

Pored toga, iz trubunala je saopšteno da je sudija Haškog Trbinala Liu Daqun odbio zahtev odbrane Ratka Mladića da se iz žalbenog veća koje će odlučitvati po jednoj njegovoj žalbi izuzme predsednik Tribunala sudija Teodor Meron.

Daqun je odbio i Mladićev zahtev za izuzeće sudija Fausto Pokara i Karmela Agiusa iz postupaka odlučivanja po Mladićevim žalbi na odluku koja se tiče odbijanja odlaganja završnih reči u procesu, kao i odluke povodom Mladićevih tvrdnju da nema fer suđenje.

Usmeno izlaganje završnih reči tužilaštva zakazano je od 5. do 7. decembra, a Mladićeve odbrane za 9, 12. i 13. decembar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar