U trendu

Prokletstvo migranata: Pomozite deci koja pate, osim njemu, on ima 18 godina

Kada čovek vidi koliko političari i novine besne oko toga da li su deca izbeglice u stvari deca, sigurno ostane ponosan što smo hrišćanska nacija, piše Mark Stil za Independent.

Svi se sećamo Isusove priče: “Primite dečicu koja pate, jer njihovo je Kraljevstvo nebesko – osim onog gada, on sigurno ima 18 godina. Pogledajte kako je neobrijan i da ga bar Rimljani razapnu, prokleti lažljivac“.

Nismo naručili ovakvu decu – očekivali smo slatke četvorogodišnjake bez noge i sa plišanim medom. Koja je svrha spasiti nekoga ko ima 23 godine i nosi kapuljaču? Koliko će nas još dugo ovako varati?

Zato mnogi komentatori izjavljuju stvari tipa “Spasio bih svakog pravog izbeglicu, ali ako neki Avganistanac beži iz spaljenog sela, noseći majku preko cele Mađarske, i onda kaže da ima 17, a očigledno ima 19, bacio bih ga u Severno more tokom oluje“.

Mnoga ta “deca“ ni nisu prave izbeglice, samo pokušavaju da lenjstvuju kod nas, u našim zemljama i društvima. Beže od islamista u Somaliji, prerušavaju se u piliće kako bi ih u sanducima dopremili u Kale i onda se prošvercovali ispod motora u Britaniju.

Jedna od žalbi u novinama je bila da mnoge izbeglice nemaju papire. Ima smisla, jer ako bežite od napada otrovnim plinom, prvo ćete skočiti do prodavnice da uzmete jaknu sa više džepova kako bi vam stala vozačka, zdravstvena i poslednja 3 računa za struju.

Na slikama nema dece

Takođe, zašto nema slika dece u novinama? Novinski propisi i zakoni o medijima ne dopuštaju da se koriste slike dece, tako da bi sa naslovnice vrištao natpis “Zašto puštamo ovog takozvanog izbeglicu, kad ima zamućeno lice?“.

Mnogi političari smatraju da bi izbeglicama trebali da testiraju zube, da im se utvrdi starost. Jer nema lepšeg gesta nakon 18 meseci pod šatorom dok te francuska policija gađa suzavcem, nego da ti doktor pregleda ostatke zuba. To je kao kad vam u hotelu ostave čokoladu na krevetu.

Poznate ličnosti Lili Alen i Gari Lineker su se našli na meti napada kad su pokazali saosećanje sa izbeglicama. Kakvo pravo imaju pevačica i fudbaler da pokazuju tračak dostojanstva i topline prema drugim ljudima? Kako se usuđuju?

Moramo da naučimo da se pravilno ponašamo – ako vidite nekog da ima srčani udar prvo proverite da ne pokušava da dobije besplatni keks u bolnici. Ako starija osoba padne niz stepenice, proverite da ne pokušava da izvede prevaru osiguranja.

Jer kad su Hugenoti bežali iz Francuske ili Jevreji iz Nemačke, istorija sa ponosom pamti one koji su rekli: “Imaju više od 18, pošaljite te gadove natrag“, zaključuje Stil.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.