U trendu

Putin: Kijev sprovodi teror

Predsednik Rusije Vladimir Putin optužio je danas ukrajinske vlasti da „sprovode teror“, dok je ranije ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila da je na Krimu sprečila terorističke napade ukrajinskih snaga.

„To je veoma alarmantna vest. Naše specijalne službe sprečile su upad grupe sabotera ukrajinskog Ministarstva odbrane na teritoriju Krima“, rekao je Putin na konferenciji za novinare, posle sastanka sa predsednikom Jermenije Seržom Sarkisijanom.

On je dodao da oni „koji su se dočepali vlasti u Kijevu“ sprovode teror.

FSB je danas saopštila da je sprečila terorističke napade na Krimu, čije su mete bili najvažniji infrastrukturni elementi na polustrvu, koje je Rusija anektirala 2014. godine.

Za pripremanje napada, FSB je optužila obaveštajni sektor ukrajinskog Ministarstva odbrane, navodeći da su prilikom pokušaja upada sabotera na Krim ubijeni jedan ruski obaveštajac i vojnik.

Putin je rekao da je taj pokušaj izazivanja novog talasa nasilja „veoma opasna igra“ i da pod takvim okolnostima, sastanak takozvane „Normandijske četvorke“, koju čine Francuska, Nemačka, Rusija i Ukrajina, na samitu G20 u septembru, „nema nikakvog smisla“.

On je takodje pozvao Zapad da „izvrši adekvatan pritisak na vlasti u Kijevu“ ukoliko zaista želi mirno rešenje ukrajinske krize.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.