U trendu

Taksisti nestaju za 20 godina, smatra čelnik Renoa

S obzirom na tehnološki razvoj, praćen izradom autonomnih vozila, bez vozača, za 20 godina više neće biti taksija, izjavio je izvršni direktor proizvođača automobila Reno, Karlos Gosn.

U trenutku kada se gnevni taksisti iz celog sveta suočavaju sa svojim konkurentima amaterima UberPop i kada se na ulicama Kalifornije upravo pojavilo Guglovo autonomno vozilo „Gugl kar“, Gosn smatra da je nestanak taksista neizbežan, objavljeno je danas na veb portalu 20minutes.fr.

„Može se voditi borba, odolevati, usporavati, ali bitka je izgubljena“, precizirao je Gosn na 15. privrednim susretima u francuskom gradu Eks-an-Provans.

„Treba pustiti posao, jer će on u svakom slučaju evoluirati pod pritiskom tržišta i inovacija, ali nasuprot tome treba se pobrinuti za radnike“, rekao je Gosn, dodajući da bi o tranziciji sa prevoznikom Uber moglo da se pregovara.

Bivši predsednik Svetske trgovinske organizacije Paskal Lami je, sa svoje strane, izjavio da bi ukoliko bi sindikat šofera bio mudar, o tranziciji s Uberom moglo da se pregovara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.