U trendu

Vlada: Eksploziju u Bangkoku izazvala bomba, pronađene još najmanje dve

Uzročnik današnje eksplozije u centru Bangkoka je bomba, saopštila je vojna vlada Tajlanda, a prema izveštajima lokalnih medija, broj žrtava se popeo na 15.

Portparol tajlandske vojne hunte Viračon Sukondhapatipak rekao je da su na licu mesta pronađene najmanje dve bombe, a da je najmanje jedna eksplodirala.

Tajlandska televizija PBS javlja o najmanje 15 poginulih, a Viračon je rekao da su desetine ljudi povređene, i da među njima ima stranaca.

Eksplozija se desila preko puta hrama Eravan, popularne turističke destinacije, na raskrsnici Radžprasong, na kojoj su prethodnih godina organizovane brojne političke demonstracije.

Prva bomba je pronađena unutar hrama, a druga je pronađena prekoputa hrama, rekao je Viračon.

U glavnom gradu Tajlanda je relativno mirno otkako je u maju prošle godine vojska smenila civilnu vladu posle višemesečnih, nasilnih demonstracija protiv te vlade.

Vojne vlasti su izazvale nove tenzije kada su saopštile da do 2017. godine neće biti nikakvih izbora i da želi izmene ustava koje bi dozvolile ustanovljavanje nekakve vrste vlade za vanredne situacije umesto izabrane vlade.

Automobili-bombe i motocikli-bombe su Bangkoku gotovo nepoznat pojava, mada se koriste na jugu Tajlanda gde godinama traje pobuna muslimanskih separatista.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.