Tamni lakovi su u modi

Već nekoliko sezona zaredom u trendu su bili lakovi za nokte prirodnih nijansi, ili francuski manikir. To je super ako vam se takvi lakovi dopadaju, ali ako su vam dosadili, a volite da pratite trendove, obradovaće vas vest da su ove sezone tamni lakovi ponovo u modi.
Naravno, ovo ne znači da ste dužni da slepo pratite trendove (to ionako rade samo oni koji nikakav izgrađen ukus nemaju – ostali nose ono što im se dopada i što im dobro stoji, a ako žele da budu u trendu, to samo upotpune nekim trendi detaljem), ali jeste zgodno kad je u trendu baš ono što vam se i inače dopada – odjednom ispadne kao da ste po poslednjoj modi, plus je i izbor vama dopadljivih sitnica u radnjama veći.
Boje koje su ove sezone u trendu, bar kad se o lakovima radi, jesu ljubičasta, crvena i bordo, i to što tamnije nijanse. S ljubičastom posebno treba biti oprezan prilikom izbora nijanse, kako vam prsti ne bi izgledali kao da ih je neko priklještio vratima (i to baš preko noktiju, baš svih deset komada).
Tamni lakovi za nokte mogu biti super jer umeju da izgledaju baš glamurozno, ali su malo nezgodni za nanošenje, jer se svaka greščica vidi. Za uredan izgled noktiju, ako ih lakirate tamnim lakom, nužna je velika preciznost i još veće strpljenje.
Ono što dodatno može da iznervira kod tamnih lakova jeste to što su kratkog veka – ako išta radite po kući, lak će početi da vam se skida s noktiju koje god boje bio, ali kod tamnih lakova je uočljiv svaki skinuti delić. Da biste to predupredile i koliko-toliko produžile životni vek laka za nokte, dobra je ideja da ispod tamnog laka nanesete bezbojnu podlogu, jer će ga ona duže održati na noktima. Plus, dobro je i da preko tamnog laka nanesete bezbojni premaz, pošto će on štititi lak od krzanja i oštećenja.

Ostavite komentar

Misli poznatih

Nema sunca bez svetlosti, ni čoveka bez ljubavi.

Johan Volfgang fon Gete,  nemački književnik (1749-1832)

Još misli poznatih...

Da li ste znali

Za pse već postoje elektronski prevodioci i zahvaljujući njima gospodari mogu tačno da znaju kako se njihov ljubimac oseća. Ovakav prevodilac uskoro će se naći i u štalama i javljati domaćinima da li su krave zadovoljne. Stručnjaci su aparat opremili tako da prevodi sedam različitih zvukova, između ostalog i mukanje krave koju treba pomusti.

Još zanimljivosti...

Vicevi

Kako prodati fiću po dvostruko višoj ceni?
Naspeš mu pun rezervoar goriva.

Još viceva...

Na današnji dan

- Danas se slavi praznik Sveti Joakim i Ana. Sveti Joakim bio je sin Varpafira od kolena Judinog i potomak cara...

Još događaja...

Horoskop

Devica

Situacija potencira nesigurnost, pa je defanziva idealno rešenje. U samoći pokušavate da složite kockice, povratite poverenje u sopstvene mogućnosti i odmorite se. Ovo poslednje je najbitnije u celoj pr...