Ahmeti nervozno lupao šakom o sto gostujući u tv emisiji

SKOPLJE – Ali Ahmeti, lider najuticajnije albanske partije u Severnoj Makedoniji DUI, pokazao je izuzetnu nervozu zbog postojanja mnoštva partija Albanaca u toj državi, što je, kako je rekao, sramota.

Ahmeti, koji je i ranije isticao da u Makedoniji ima previše albanskih partija, gostovao je u televizijskoj emisiji „Klik Plus“, a kako prenosi portal Plusinfo, bio je nervozan, vikao je i udarao šakom o sto, na zaprepašćenje voditelja.

Ovakvu reakciju Ahmetija izazvao je jučerašnji sastanak sa predsednikom Stevom Pendarovskim na kojem je dogovoreno da prevremeni parlamentarni izbori budu održani 12. aprila naredne godine, a na kojem su se pojavile dve makedonske partije i šest albanskih.

Ahmeti je u emisiji rekao da Albanci treba da se osveste i ujedine, a ne da se dele.

„Stidim se da kažem da smo Albanci sa obrazovanjem, da imamo završene fakulteta. Koje fakultete imamo? Kakvo obrazovanje imamo“, zapitao je Ahmeti.

Prema njegovim rečima, stranka Besa je došla cak sa šest predstavnika, jer, kako je rekao, ne veruju jedni drugom.

„(Zijdin) Sela dolazi sa tri ili četiri, Tači dolazi sa dva, tri, Ali Ahmeti sa dva, tri, Gzim Ostreni dolazi sa dva, tri. To je sramota…“, rekao je Ahmeti.

Rekao je da misli da ima moralno i nacionalno pravo da se obrati Albancima i da im kaže da nije potrebno da u Severnoj Makedoniji ima 10 stranaka.

Dodao je da zbog te podeljenosti Albanci gube mesta u parlamentu, a pozvao ih je sve da na izborima budu poritv njegove DUI.

„I to se dogodilo. Izgubili smo najmanje 10 poslanika. Jako smo podeljeni … porodice su podeljene. 1.000 ovde, 1.000 tamo. Svi žele da budu prvi“, rekao je ljutito Ahmeti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar