Napeto na Cetinju: Bačen suzavac, letele kamenice i flaše, probijaju se barikade

Građani, koji se protive ustoličenju mitropolita Joanikija na Cetinju okupili su se rano jutros, već oko pet sati, na Dvorskom trgu.

Policija je intervenisala i razdvojila okupljene građane u više grupa. Kako javlja TVCG suzavac je bačen više puta, a bačene su i šok bombe.

Ponovo su letele kamenice, staklene flaše, petarde, nakon čega je policija reagovala.

Kako prenose „Vijesti“, desetak policijskih kombija je na putu ka Cetinju. Ka Cetinju se kreću i bager i dvoje vatrogasnih vozila.

Na policiju na Cetinju je bačen Molotovljev koktel, saopšteno je iz Kabineta predsednika Vlade Crne Gore Krivokapića.

U izjavi dostavljenoj podgoričkim“Vijestima“ iz Kabineta je zvanično saopšteno da su demonstranti navodno bez ikakvog povoda na više lokacija napali policiju.

Navodi se du sa barikade postavljene u subotu na kružnom i kod Adžića već probijene.

Pod suzavcem našli su se mnogi građani, a među njima i bivši lider SDP-a Ranko Krivokapić.

Policija na Belvederu još ne interveniše, a jedan od demonstranata koji nosi megafon kazao je da ih „napadaju s leđa“ i da su pale barikade na kružnom i kod Adžića.

Podgoričke Vijesti prenose da je funkcioner SDP-a Borislav Banović, koji pregovara sa policijom, novinarima je rekao da policija neće da odustane i da su dobili naređenje da na barikade idu peške.

Demonstrantima na barikadama kod Cetinja, policija je poručila da im je skup neprijavljen i dala im je rok od dva minuta da se raziđu.

Demonstranti su odgovorili uvredama i psovkama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

barikadecetinjecrna gorapolicija
Komentari (0)
Dodaj komentar