Poređenje Dodika sa Gadafijem nije najbolje

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da nema šta da pojašnjava predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću raniju izjavu, kada je predsednika RS uporedio sa Gadafijem u Sadamom.

Izetbegović je, doduše, priznao da to poređenjenje nije najbolje, ali je dodao da se njemu to, eto, desilo jednom, a „Nikoliću hiljadu puta da kaže neku prejaku reč“, reneo je Klix.ba.

„Kada bih ja sad počeo da pitam Nikolića šta je kad kazao u proteklih 25 godina bio bi to dug spisak. Ne treba da mi lideri država jedni drugima postavljamo pitanja. Uostalom, šta se on brine, Nikolić je Srbijanac a ovo je BiH. Dodik zna sam dobro da se brani. Možda to za Gadafija i nije najbolje poređenje, meni se desilo jednom, Nikoliću hiljadu puta da kaže neku prejaku reč“, kazao je Izetbegović, koji je u okviru predizborne kampanje otvorio tunel Karaula.

Nikolić je ranije danas izjavio da Izetbegović duguje objašnjenje za izjavu kojom je Dodika uporedio sa Gadafijem.

Predsednik Srbije, naime, smatra da bi Izetbegović treba dodatno da objasni kada je bio iskren – kad je rekao da rata u BiH neće biti ili kada predviđa da će Dodik posle vojne intervencije da bude mučen, ponižavan i ubijen.

„Ko će to, po njegovom mišljenju, da uradi? Protiv Gadafija su okrenuli stanovnike Libije. Šta bi trebalo da se desi da bi stanovnici RS to učinili svom letigimno izabranom predsedniku? Dodik se koristi demokratskim principom da ostvari svoje ideje, koje sredstvo bi Izetbegović koristio da ostvari svoj naum o ubistvu jednog predsednika“, upitao je Nikolić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Bakir IzetbegovićDodikGadafi
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radovic

    Gadafijev spomenik imati ce svaki grad u Libiji, (sigurno ne sada).i mrtvom ce mu se klanjati kao svome svecu, jer je od jedne male razjedinjene zemlje sa zavadenim siromasnim i nepismenim narodom bio napravio zemlju za primjer ostalim.Zato su ga i rastgi i raskomadali,a zemljom sada vladaju horde naoruzanih bandita, a njegov narod bjezi po svijtu da glavu spase i to bas u zemlje koje su mu ubile lidera.Tuzno da nemore biti tuznije.Milijarde dolara Libijskog kapitala je u Evropskim bankama koje ni ne pomisljaju da vrate tome narodu.To isto sa mo na dugi nacin vazi i za Sadama Huseina.Irak je bio primjerna drzava.Sta je danas?Prema tome vi Milorada Dodika nijeste ponizili kad ste ga uporedili sa njima.Svak se rodi da po jednom umre, cast i bruka zive do vijeka.Do dolaska Turaka svi narodi na Balkanu zivjeli su kao domacini srecno i zadovoljno za one prilike a onda je dosla Kosovska bitka iposlije nje tragedija koja se ni u jednoj knjizi nemoze opisati.Srbija je smogla snage da otjera i Turke i Nijemce i Ugare i sad umjesto da nam se pridruzite i da se zajedno iskopscamo iz ove nove bijede koja nas je snasla, vi prijetite ne svojom nego tudjom silom.Sram da vas bude.