Snažan zemljotres u Japanu, bez oštećenja u nuklearki

Zemljotres jačine 7,1 stepeni dogodio se na 60 kilometara istočno od obale prefekture Fukušima u Japanu, danas u 23.08 po lokalnom vremenu (15.08 po srednjeevropskom) i prema prvim izveštajima nije bilo oštećenja u nuklearnoj elektrani u toj oblasti.

Zasad nema upozorenje da nadolazi cunami, ali iz predostrožnosti, stanovnicima koji žive u priobalnom delu je rečeno da se pomere ka brdima, preneo je Japan tajms.

Nema izveštaja ni o eventualnoj šteti i povređenima, ali fotografije koje su postavljene na društvenim mrežama prikazuju oborene police i stolove po kućama.

U međuvremenu, japanska vlada je postavila radnu jedinicu koja će posetiti mesto potresa, dok se premijer Jošihide Suga pojavio u svojoj kancelariji 20 minuta nakon zemljotresa.

Agencija Kjodo dodaje da nikakve nepravilnosti u radu nisu zabeležene u nuklearnoj elektrani u selu Tokaji.

Fukušima se nalazi u regionu Tohoku, na ostrvu Honšu, a glavni grad je Fukušima.

To ostrvo su 11. marta 2011. pogodili zemljotres i cunami, zbog čega je došlo do havarije u nuklearnoj elektrani u Fukušimi.

Zemljotres je tada bio jačine 9,3 stepena, a ogromni talasi od 16 metara, koji su poplavili japansko ostrvo, odneli su više od 19.000 života.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Fukušimajapanzemljotres
Komentari (0)
Dodaj komentar