Zelenski se oglasio posle pobede Ukrajine na Evroviziji, evo šta je poručio

Ukrajina je pobedila na sinoćnjem izboru za Pesmu Evrovizije, a ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obećao je dati sve od sebe da njegova zemlja ugosti ovo prestižno muzičko takmičenje sledeće godine.

Pobednik Evrovizije tradicionalno je domaćin finala sledeće godine, ali uz žestoke borbe koje su još uvek u toku u Ukrajini, nije jasno gde će se održati 2023.

Kad je na Tviteru sugerisano da bi, ako Ukrajina ne može da bude domaćin, Velika Britanija – koja je na drugom mestu – trebalo da ponuditi domaćinstvo, ministar obrane te zemlje Ben Valas je odgovorio: „Na ovaj ili onaj način, to će biti u Ukrajini!“

„Naša hrabrost je zadivila svet, a naša muzika osvojila Evropu“, napisao je na Fejsbuku ukrajinski predsednik Zelenski nakon pobede ukrajinskih predstavnika na ovogodišnjoj Evroviziji u Torinu.

Zelenski je zahvalio Kalusha Orchestri na pobedi i svima koji su glasali za Ukrajinu.

„Siguran sam da naš pobednički akord u borbi s neprijateljem nije daleko“, dodao je.

Kalush Orchestra pobedio je na Evroviziji s pesmom Stefania na talasu masovne podrške javnosti. Otpevana na ukrajinskom, pesma je kombinacija rapa i tradicionalnog folka i posvećena je pevačevoj majci.

Ukrajina je bila tek četvrta nakon glasanja nacionalnih stručnih žirija, ali je osvojila ubedljivo najviše glasova publike, što joj je u na kraju donelo pobedu s ukupno 631 bodom.

„Molim vas, pomozite Ukrajini i Marijupolju! Pomozite Azovstalu“, zavapio je pevač benda Oleh Psiuk nakon nastupa.

Političke poruke na Evroviziji inače nisu dopuštene, ali organizatori su objavili da razumeju duboka osećanja o Ukrajini i da sve izraze podrške toj zemlji smatraju više humanitarnim nego političkim.

Ovo je treća ukrajinska pobeda u istoriji Evrovizije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pesma evrovizijeukrajinavolodimir zelenski
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Sony

    On mo\e da objavi političku poruku, a Čaviću oduzeše medalju zbog napisa na majci ?!

  • Boki®

    Praviti rijaliti za bogate na muci ukrajinskog naroda 🤬 KAD JE DOSTA???😤 Zavukao se u bunker i prodaje džemper🙄 Imati toliko obraza da poželi održavanje pesme Evrovizije a toliko poginulih očeva, majki, dece….😢 On bi da peva u Mariupolju!!?? ŠTA SLAVIŠ predsedničke???