Nauka presudila: Ovo je najbolji božićni film svih vremena

Svako ima omiljeni božićni film, ali samo jedan je došao na prvo mesto nakon iscrpnog istraživanja.

Naravno, ne morate da se slažete sa rezultatima takvog istraživanja, ali u oblasti horora već su sprovedena temeljna istraživanja i pronađen je pobednik sa kojim bi se mnogi gledaoci u potpunosti složili.

Možda je sreća što Umri muški nije pobedio kao najbolji božićni film ikada snimljen, kako se ne bi ponovo otvorila Pandorina kutija debata koje eksplodiraju svakog decembra, ali to ne znači da neće biti onih koji će se žaliti na rezultat i reći da Sam u kući nije najbolji božićni film svih vremena.

Osim što je zaradio 476 miliona dolara na svetskim blagajnama, postavivši rekord za najprofitabilniju komediju ikada snimljenu, gde je ostala skoro deset godina dok nije stigao The Hangover 2, dobila je i mnoga priznanja u vidu nagrada.

Music Magpie ipak je procenio 20 božićnih klasika na osnovu niza faktora i zaključio da nijedan ne može biti bolji od klasika Sam u kući. Ako ništa drugo, podaci pokazuju koliko je film zaista svečan i šta ga izdvaja od konkurencije.

Četiri glavna kriterijuma za izbor najboljeg božićnog filma navedena su kao: božićne reference, kritički uspeh, finansijski uspeh i praznični duh.

Same reference su podeljene u potkategorije prema broju vilenjaka koji se vide na ekranu, kao i snimci raznih prazničnih aktivnosti, sneg, irvasi, božićni pesnici, Deda Mraz, božićna kupovina, božićni pokloni, božićna hrana, jelke, božićna odeća , božićne pesme, božićne čarape i pomen reči „Božić“.

Sam u kući sadrži 42 takve reference.

Ne može se poreći da je naučno istraživanje pažljivo i temeljno, ali da li je Sam u kući zaista najbolji božićni film svih vremena u potpunosti je stvar ukusa i ličnih preferencija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

božićni filmfilmomiljeni
Komentari (0)
Dodaj komentar