EXIT i dalje među najboljim festivalima u Evropi

EXIT i dalje među najboljim festivalima u Evropi

NOVI SAD, 9. decembra (Tanjug) – Na zvaničnom izboru za najbolje festivale u Evropi (European Festival Awards) na kojem učestvuje 350 festivala iz više od 35 zemalja starog kontinenta, sva četiri festivala u organizaciji EXIT tima izglasani su među 10 najboljih, svaki u svojoj kategoriji.

EXIT je glasovima publike i devetu godinu uzastopno izabran u 10 najboljih festivala Evrope i to u glavnoj kategoriji za „Najbolji veliki festival“ zajedno sa ostalim gigantima kao što su belgijski Tommorowland, holandski Lowlands, nemački Wacken Open Air ili susedni Sziget u Mađarskoj, saopštila je Pres služba EXIT festivala.

EXIT je dobio i još dva velika priznanja od strane stručnog žirija sa dodatne dve nominacije u dve specijalne kategorije, „Take a Stand!“ nagradu za društveno angažovano delovanje, ali i za najboljeg organizatora na nivou cele Evrope.

Razlog leži u tome što su sva četiri festivala u organizaciji EXIT tima – EXIT u Srbiji, Sea Star u Hrvatskoj, Revolution u Rumuniji i Sea Dance u Crnoj Gori, izglasani među 10 najboljih u Evropi, svaki u svojoj kategoriji.

Sa nominacijama za još dve specijalne nagrade, EXIT tim ima ukupno čak šest nominacija od ukupno 12 različitih nagrada za najbolje festivale.

Pobednike bira publika iz cele Evrope, zajedno sa stručnim žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz sveta festivalske industrije, a listA svih finalista možete da se vidi na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada . Proglašenje će biti na ceremoniji dodele nagrada u Groningenu u Holandiji 17. januara 2018. EXIT je ovu nagradu osvojio 2013. godine, dok je Sea Dance svog prvog festivalskog „Oskara“ dobio 2014. godine.

U utorak 12. decembra stižu i prve EXIT ulaznice po poklon ceni od 5.990 dinara, što je ušteda od rekordnih 70 odsto u odnosu na njihov finalni iznos. Prve ulaznice za EXIT svake godine se rasprodaju za svega par sati, a njihova sledeća cena biće automatski podignuta nakon što najbrži razgrabe ovaj prvi kontigent.

Ulaznice u Srbiji prodavaće se od podne na sajtu www.exitfest.org, kao i na blagajni Gigs Tix u Pariskom magazinu u Novom Sadu, a na ostalim blagajnama Gigs Tix širom Srbije biće dostupne od 13 sati.

Budući da se svake godine na Gigs Tix blagajni u Pariskom magazinu u Novom Sadu stvori red za kupovinu ulaznica, najvatrenije ljubitelje festivala koji tamo dođu u utorak prepodne, pored poklon cene ulaznica očekuju i dodatni vredni pokloni, ali i druga iznenađenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

exitEXIT festival
Komentari (0)
Dodaj komentar