Majkl Džekson ubijen, stigla zvanična potvrda

Ono o čemu se prethodnih meseci dosta spekulisalo dobilo je svoj epilog. Vraćamo se na taj kobni 25. jun 2009. Toga dana svet je ostao siromašniji za jednog velikana. Na večni počinak otišao je "kralj popa", legendarni Majkl Džekson. Dosta toga se navodilo kao mogući uzrok smrti. Ono što je bilo sigurno jeste to da je u trenutku smrti u njegovoj kući u Los Anđelesu uz Majkla bio njegov lekar Konrad Marej (Conrad Murray). Mi smo o ovom slučaju zaista dosta pisali, naša arhiva je prepuna tih tekstova. A poslednji u nizu nagoveštava ovakav rasplet…
Ovih dana rešene su sve dileme. Naime, konačno je objavljena smrtovnica, u kojoj se jasno vidi da je Majkl Džekson ubijen! Tamo piše da je 50-godišnji pevač umro od prevelike doze "propofola", leka protiv bolova, koje mu je ubrizgalo "drugo lice". Svi znamo ko je posredi. A zna i on. Doktor Marej je već angažovao čitav tim najskupljih advokata, pripremajući se za suđenje koje je neminovnost. Optužnica će ga najverovatnije teretiti za ubistvo iz nehata, mada su do tada mogući i razni preokreti. To tvrdimo zato što je pevačeva porodica izjavila, po zvaničnom objavljivanju dokumenta, da veruju da je njihov Majkl smišljeno ubijen i da iza cele te priče stoji nekoliko osoba, a ne samo lekar.
"Verujemo policiji i polažemo velike nade u njih. Želimo da ovaj slučaj bude doveden do kraja i da sve to bude javno. Takođe, želimo da svi koji su odgovorni za Majklovu smrt budu iza rešetaka. Verujemo i da će se objaviti dokumenti koji će pokazati koji su mu sve lekovi dati. Mnogo toga je još uvek pod velom tajne i nama samima je nerazumljivo".
Ovo je samo deo saopštenja za javnost ožalošćene porodice. Oglasilo se i tužilaštvo u Los Anđelesu, koje tvrdi da istraga još nije završena i da imaju još dosta posla da obave. Portparol doktora Mareja je takođe dao izjavu, rekavši da on još uvek nije dobio poziv za saslušanje pred porotom. On je i potvrdio da je njihovom pravnom timu pridodat i jedan od najpoznatijih advokata, Majkl Flanagan, koji je već ranije oslobodio jednu medicinsku sestru od optužbe koja ju je teretila za ubistvo izazvano upravo pogrešnim davanjem "propofola". Inače, Flanagan je svojevremeno zastupao i Britni Spirs, nakon saobraćajne nesreće u kojoj je udarila pešaka. Nisam siguran koliko će doktoru ceo ovaj tim moći da pomogne, ali znam da će, ukoliko se dokažu ove tvrdnje, konačni sud dati Džeksonovi obožavaoci.
Sve u svemu, na pomolu je verovatno suđenje veka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

majkl dzeksonzanimljivosti
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Mirna Kapetanović

    Samo mi nije jasno kako je doktor imao srca ubiti Majkla, kralja popa. Uvijek ćeš biti u mom srcu.