Zdravo je, ali za muškarce…

Ako spadate u aktivne ljubitelje biciklizma, sigurno ste barem jednom osetili da se, premda on prija vašoj psihi, mišićima, plućima i opštem stanju, vaša „intimna zona“ ne oseća baš tako prijatno prilikom vožnje, naročito ukoliko ona duže traje.

Sve je veći broj biciklista koji se obraćaju lekarima zbog smetnji sa erekcijom, problema sa krvotokom i bolova u polnim organima. Uzrok velikog dela navedenih tegoba upravo je sedlo na biciklu, a androlog (muški „ginekolog“) dr Andreas Jungvirt iz Salburga potrudio se, zbog toga, da izume nov model koji bi mogao da prevaziđe ove probleme. „Lako sedlo„, kako je naziv ovog modela, razvijeno je u Sjedinjenim Državama, pod vođstvom urologa dr Irvina Goldstejna iz Bostona. Površinu za sedenje čine dva ovala koja se dodiruju i dozvoljavaju da perineum (međica, predeo između stidnice i čmara) i genitalije ostanu slobodni.

Dr Jungvirt iznosi neverovatne podatke: „Samo u SAD oko 100.000 muškaraca pati od erektivnih smetnji zbog vožnje bicikla. I u Austriji istraživanja pokazuju da je broj pacijenata sa patološkim oboljenjima uzrokovanim vožnjom bicikla visok, čak i u delu populacije koji na ovom prevoznom sredstvu provodi do dva časa dnevno“ i ispoljava optimizam u pogledu svog izuma: „Dokazana je i veza između impotencije i biciklizma, a mi verujemo da će novo sedlo moći da reši sve ove probleme.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biciklizampotencija
Komentari (0)
Dodaj komentar