Isprobajte: Najjači ruski afrodizijak

Postoji mnogo „muških trava“, ali najjači je koren sibirskog jelena. Koren života ili sibirski ginseng koji Rusi ovu čudesnu bljku nazivaju – marala.

Lekovita svojstva ove biljke nije otkrio čovek, već je čovek od jelena naučio da je koristi. U jednom tekstu o marali navodi se da su ruski doseljenici na Altaj primetili neobično ponašanje jelena. Oni bi u proleće kopitama potkopavali ovu biljku, vadili rizome i jeli ih. Bila im je potrebna za snagu.

Ljudi su to videli i učinili isto. Kada su je probali osetili su se poletnim. Tako je otkrivena dragocena magija rizoma koji je dobio naziv u slavu jelena – sibirski jelen.

Altajska biljka

Marala raste na Altaju i žitelji su pravi srećnici što imaju privilegiju da je beru i koriste njene benefite koji nisu mali.

Na Altaju u proleće jeleni kopitom vade koren ove biljke, jer im daje snagu.

Na prvom mestu marala pomaže u proizvodnji testosterona kod muškaraca i produžava seksualnu i fizičku aktivnost.

Migrena

Ruski travari kažu da uklanja razdražljivost. Koristi se i za migrenu, vegetativno-vaskularnu distoniju, depresiju i nesanicu.

Koren ove biljke povoljno deluje na kardiovaskularni sistem. Koren je izuzetno moćan za aterosklerozu, jer ima moć da normalizuju krvni pritisak, ojača zidove krvnih sudova.

Glavna svojstva su joj, ipak, povećanje seksualne želje i izdržljivosti.

Za sportiste je od dragocene važnosti jer povećava fizičku izdržljivost, doprinosi stvaranju mišićne mase pojačavanjem sinteze proteina i ubrzavanjem metabolizma, uklanja fizički umor mišića tokom  treninga. Potrošnja energije na ćelijskom nivou doprinosi sagorevanju viška masnoće.

Zahvaljujući tim svojstvima našla je primenu u vazduhoplovstvu, svemirskim programima jer ima moć da oslobađa skrivene rezerve energije i uključivanje adaptivnih mehanizama u ekstremnim spoljnim uslovima.

Osnovno pravilo kod svih travara koji beru ne samo koren sibirkog jelena, već i ostale biljke jeste da brižljivo seku i da iza sebe ostavljaju najmanje jednu trećinu biljke, kako bi ona mogla da se obnovi.Život marale je od 50 do 70 godina, kao i ljudski. Travari mroaju da ostave najmanje 6 korena biljke na svakih 10 kvadrata. Kako bi i potomci mogli da je beru.

Ekstrakt pomaže u lečenju hroničnog alkoholizma, depresije, hipertenzije. Pomaže kod preživljavanja pacijenata obolelih od raka. Ubrzava zarastanje rana i preloma. U kozmetologiji se tinktura korena sibirskog jelena koristi za poboljšanje kvaliteta kose.

Poznat je njen učinak za snižavanje šećera – kao posledica povećanog korišćenja glukoze tokom rada mišića.

Marala se, na sreću, uzgaja na plantažama jer se koristi u farmaciji. Najviše se gaji zbog rizoma čiji ekstrakt ima moćna adaptogena svojstva. Koren se koristi u farmaceutskoj industriji kao sastavni deo hranljivih krema i krema protiv starenja.

Zbog ovog drugog mnogo je koriste sportisti. U tom smislu ona ima i jako duhu tradiciju. Korišćena je još u SSSR-u i to tako što je ekstrakt marale dodavan čuvenom napitku „sajina“. Taj podatak govori i o veličini države koja svoje građane nije trovala raznim šećerima i nepoznatim sastavima. Dok je Amerika svojim građanima prodavala „koka-kolu“ u kojoj ima i koke i ko zna čega još, Rusi su svojima davali koren lekovite biljke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

afrodizijakseks.
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zlatko

    Gde nabaviti?