Ne želi vas za najbolju drugaricu?

Super je imati najbolju drugaricu. To je neko ko vam često može biti bliži od rođene sestre, neko s kime ćete sve tajne razmenjivati, ko će vas uvek podržavati… Zato nije nimalo lako ako poželite da vam neka devojka bude najbolja drugarica, a ona ne pokaže baš mnogo entuzijazma za tu ideju.
Družite se s njom već neko vreme, nije da se baš iz vrtića znate, ali nije ni da ste se tek srele, deluje vam pametno, duhovito, „kul“, kao neko s kim vam je super… I čini vam se da je i njoj super u vašem društvu, pa joj predložite da budete najbolje drugarice. A ona, nije da vas je direktno odbila, ali vam je rekla da mora o tome da razmisli. Sad ne znate šta da mislite, da li je njen odgovor zapravo bio odbijanje.
Što se vas tiče, šta tu ima da se razmišlja? Ili misli da biste mogle da budete najbolje drugarice, ili se ne oseća tako, zar ne? Zašto onda ne može da vam da direktan odgovor? Najverovatnije, zato što ga nema – još ne.
Setite se: vi ste razmišljale o celoj stvari i došle do toga da bi bilo baš super kad biste vas dve bile najbolje drugarice. Moguće je da ona jednostavno nije razmišljala o tome, ne zato što ima nešto protiv te ideje, nego se toga nije ni setila. Sada, kad je čula taj predlog od vas, stvarno oseća potrebu da razmisli o tome, baš kao što ste sigurno i vi razmislile pre nego što ste zaključile da biste volele da produbite vaše prijateljstvo. Ona o tome razmišlja kasnije nego vi, to je sve.
Naravno, nije nemoguće da je u pitanju i ona manje lepa varijanta – ona ne želi da budete najbolje drugarice, ali ne zna kako to da vam kaže. Sad, kako znati koja je varijanta u pitanju? Šta učiniti?
Najbolje je da sačekate. Vaša prijateljica je tražila vreme da razmisli, pa bi trebalo da joj to vreme i pružite. Možete joj u nekom trenutku reći da vam vaše prijateljstvo mnogo znači i da osećate da biste bile odličan tim – prema takvom tekstu sasvim sigurno ne može ostati ravnodušna – a posle toga bi je trebalo pustiti da sama odluči šta želi.
Pre ili kasnije, nekakvu odluku će doneti. Teško da ta odluka može da bude loša – čak i ako vas ne vidi kao svoju najbolju prijateljicu, vas dve se ipak lepo družite. Da li ćete „zvanično“ biti najbolje, ili „samo“ dobre prijateljice zaista nije baš toliko bitno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

drugarstvoprijateljicatinejdzeri
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Vasja Radinović

    U prijateljstvu nema predlaganja, jer malo je onih koji će pitati: „Hoćes li da budemo najbolje drugarice?“ Verovatno takve osobe postoje, ali to je jako neprirodan način ponašanja i ne bi ga trebalo negovati kao nešto što je normalno, uobičajeno. Toliko od mene.

  • Ivana P

    Zar stvarno postoje osobe koje će reći: „Hej, hoćeš da mi budeš najbolja prijateljica?“