Neko neverovatno liči na vas

U životu se dešavaju svakakve uvrnute stvari, stvari koje vam možda padnu na pamet kao teoretska mogućnost, možda i ne, ali vam deluju jako neobično ako se zaista dese. Na primer, čujete o nekom ko neverovatno liči na vas ili čak i sretnete tu osobu.
Da ne bude zabune, ne mislimo na neku osobu s kojom ste u srodstvu, pa je ispalo da jako međusobno ličite (mada i to ume da bude neobičan prizor, znate da nije nemoguće da rođaci liče, ali ipak, gledati u nekoga ko vam je toliko sličan da vas nekad brkaju ume da navede da se osećate uvrnuto). Govorimo o onim slučajevima, koji se takođe dešavaju, da neka osoba koja vam je potpuno nepoznata i s kojom niste ni u kakvom srodstvu izgleda kao da vam je jednojajčana bliznakinja ili jednojajčani blizanac.
Nekad se desi da, potpuno nenadano (a ko bi se pa tome nadao?), negde naletite na takvu osobu. Možda se ta osoba zamislila i samo prođe pored vas. A možda primetite jedna drugu, i stanete i gledate se, i ne možete da verujete onome što sopstvenim očima vidite. Ne, nije ogledalo koje niste primetile, različito ste obučene, imate različite frizure, možda ste i kosu različito ofarbale. Ali sličnost je tolika da je to neverovatno.
Još je uvrnutija situacija kada takvu osobu ne sretnete vi nego neko koga znate, i taj neko bude ubeđen da je video vas. I to vas video s nepoznatim ljudima, možda i kako radite nešto što vi nemate običaj da radite (recimo, vaš dvojnik ili dvojnica puše, a vi ne pušite), možda vas je pozdravio i čak se uvredio jer ste se „pravili da ga ne poznajete“… Takve uvrnute situacije vas nekada čak ni krive ni dužne dovedu u nevolju, bilo s prijateljima (koji, recimo, misle da se pred nekim ljudima koje oni ne znaju pretvarate da ih ne poznajete), bilo s roditeljima (na primer, poznanica vaše majke misli da vas je videla kako ispred dragstora s nekim čudnim likovima pušite i pijete alkohol). A vi na sve te optužbe nemate pojma šta da kažete jer ne znate o čemu se tu radi – znate da niste krivi, ali kako to dokazati kad ste „viđeni“ i „uhvaćeni na delu“?
Šta u takvoj situaciji? U principu, rešavati je isto kao i nesporazum bilo koje vrste, raspitivanjem o detaljima koji su vam nepoznati i onda zajedničkim dolaženjem do istine. Ovakve situacije najčešće ne naprave baš prevelike probleme jer se nesporazumi relativno brzo objasne, samo je stvarno uvrnut osećaj kad vam se to desi. Mada, pored toga što je uvrnuto, može da bude i veoma interesantno, upoznati nekoga ko igrom slučaja izgleda kao vaš dvojnik ili dvojnica može da vam otvori različite zanimljive mogućnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dvojnicisličnosttinejdzerizabune
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Jelena Janjić

    Dobra fora. Iskreno, uplašila bih se da mi tata nije negde šarao 🙂

  • Tiana Stojanović

    Mnogi tvrde da na svetu sigurno postoji neko na koga ličite kao da ste blizanci, ali meni se baš često dešava da mi ljudi govore da ličim na nekog koga oni znaju 🙂

  • Helena V

    Neverovatno, ali znam tačno taj osećaj! Za 4 godine srednje škole moja razredna nije mogla da nauči kako da razlikuje mene i moju drugaricu. Bilo je zabavno 🙂

  • Nataša Gajić

    O, kako da ne! Pristala bih na jednu takvu nemoguću osobu, da me odmijeni u svemu. Samo još da ima moje manire, mimiku, narav pogotovo, da ne bude sumnjiva mužu, „ljubavniku“ i mom jedinčetu. Kao odraz iz ogledala, sišao da počisti sve moje nepodopštine umjesto nas, posmatrač sopstvenog života, sve prolazi pored nas u šta se već svijet realnosti pretvorio, svoju najsličniju suprotnost. Samo to nam još može pomoći, dvojnik, makar ostavio još veći nered i haos iza sebe, da se nosimo sa njim. Ili da nas na kraju povede sa sobom, tamo gdje je krenuo da čini i ne čini, a iza sebe ostavi sve sređeno i dovedeno u red. Svima na radost da nas više nema tamo odakle smo potekli i odakle krenuli u sopstvenu propast ili spas. Ko bi još rekao da je to moguće: neko drugi radi umjesto nas ili bar utiče na naše živote, kad ni pred preosjetljivim potomstvom ne smijemo da se pokrenemo kako hoćemo, a ne izazovemo nepopravljive traume. Ih, čega ćemo se sve još nagledati svi skupa, a ostati uskraćeni, zakinuti ili tek na samom početku dešavanja, mimo nas!