Sviđa vam se dečko koji vara devojke?

Mada bi naslov ovog teksta nekima mogao da zvuči sumanuto, radi se o situaciji koja uopšte nije retka – dopadne im se „loš momak“. Nije lako izvući se iz takve situacije, ma koliko sebi govorili da bi vam bolje bilo da se držite što dalje od takvih dečaka.

Recimo, ima taj dečko za koga znate da svaku devojku kojoj se svidi tretira kao smeće. Svašta priča iza leđa sopstvenih devojaka, ismeva ih, redovno ih vara, neretko s njihovim sopstvenim drugaricama… Ukratko, imate odlične razloge da vam se taj dečak nimalo ne sviđa, a opet, on ume da bude tako šarmantan i umiljat i sladak, ili, po potrebi, jak, da ne možete da mu odolite. Moguće je da ste i bile u vezi s njim, možda ste i dalje u vezi s njim, on vas je prevario s devojkom za koju znate da uopšte nije loša ni nekakva otimačica tuđih momaka, nju je prevario s njenom drugaricom… Ipak, i dalje ne možete da mu odolite, niti da ga izbacite iz glave.

Zašto se on uopšte tako ponaša? Najkraći odgovor je: zato što može. Mlad je, ni sam još uvek ne zna dovoljno o tome kako bi lepa veza trebalo da izgleda, pa eksperimentiše – i uz to, radi sve s čim može da se izvuče. Radi sve što mu devojke dopuste, a kako one padaju na njegov šarm, uspeva mu da se izvuče sa svim i svačim. On ne može da vas vara ako vi raskinete s njim čim to učini. Ne može da spava s drugaricom svoje devojke ako ta drugarica ne pristane. Mnogo je toga što on nikako ne može sam – može samo s nekim drugim, ko pristaje na to. Ako mu uspeva da uradi sve to, znači da ga devojke puštaju, da i dalje padaju na njegov šarm. Dokle god mu je dopušteno da se tako ponaša, nije verovatno da će prestati; možda će prestati ako se baš jako zaljubi u neku devojku, a možda će se i s njom ponašati onako kako je navikao da se ponaša.

I, šta vi tu da učinite? Na to pitanje ne postoji lak odgovor. Najbolje je učiniti ono što već znate da bi bilo pametno: skloniti se od njega.

Izbegavati svaki kontakt s njim, razgovor, pogled, ćaskanje preko Interneta ili SMS porukica, sve. Nije lako. Naprotiv. Neko vreme će biti jako teško, ali će vremenom postajati lakše – a onda ćete jednog dana ponovo prodisati, osećaćete se bolje, slobodnije, nećete biti opsednute mislima o šarmantnom momku koji vas je povređivao. I, vremenom, naći ćete i dečka koji će umeti bolje da se ponaša prema vama. Nadamo se samo da nećete tog finog dečka prevariti s onom šarmantnom varalicom – nažalost, takve stvari se i prečesto dešavaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dopustanjevaranjedevojkedopadanjeljubavmomci
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Dragan Obradović

    Tačno, situacija nije retka. Razmislite da otvorite temu „Otimanje momka“ jer imam utisak da ženama nije ništa slađe nego da preotmu momka ili čak muža najboljoj drugarici, čak i sestri. Šta to u ženskoj prirodi navodi na takve postupke?