Veza bez seksa ili seks bez veze?

Često se za momke govori da im je samo seks bitan ili, možda, ne samo seks, ali je svakako važniji od većine ostalog. Međutim, ispitivanja pokazuju da to nije tačno – i momci, kao i devojke, žele ljubav i lepu vezu, uopšte im nije svejedno s kojom će devojkom spavati, i neretko između ljubavi i seksa biraju ljubav.

Tu veliki problem pravi društveni pritisak. Iako ih možda u nekom trenutku seks još uvek ne interesuje, još uvek ih cela stvar plaši, ne smeju to da pokažu pred društvom, već moraju da se predstavljaju kao osvajači i frajeri. Zato će nemali broj momaka da laže da je već imao seksualne odnose, ili da su bar daleko otišli u „vatanju“. Pritisak umeju da naprave i same devojke – recimo, ako se momak oseti nespremno za seks i zbog toga odbije iako mu se devojka dopada, ima devojaka koje će ga zbog toga nazvati šmokljanom, nikakvim, i svima unaokolo ispričati da on nije nikakvo muško, pa će mu se onda svi smejati.

Istina je, ima i momaka kojima je glavno da se pokažu kao osvajači koji su spavali sa što više devojaka, ali daleko od toga da su svi takvi. U jednoj nedavnoj anketi većina momaka se izjasnila da bi radije bili u lepoj vezi sa devojkom u koju su zaljubljeni i da u toj vezi nema seksa, nego da imaju seksualne odnose s devojkom koju ne vole.

Neki bi na rezultate te ankete rekli da je još bolja varijanta da se bude u vezi s devojkom u koju ste zaljubljeni i s kojom imate i intimne odnose. Naravno da je i to lepo, ukoliko su oboje spremni za seks i zaista ga žele. Ali, i bez seksa veza može da bude veoma lepa, puna ljubavi i nežnosti – još uvek ste veoma mladi, zaista ne morate glavačke da jurite da počnete sa seksualnim odnosima, neće vam ti odnosi nikud pobeći.

Dakle, nije da je samo devojkama bitno da postoji ljubav u vezi (stereotip, naravno, ima i devojaka koje će prihvatiti vezu i seksualne odnose bez ljubavi), bitno je i mnogim momcima – a neretko je tinejdžerima sasvim u redu da budu i u vezi u kojoj nema seksa, dokle god su s devojkom koju vole.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavmomcisekstinejdžeriveza
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Blajbi

    Pomesan sa ljubavlju je seks uvek bolji.