najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Divlji život

Žanr: drama
Trajanje: 102 min.

Glavne uloge:Metju Kasovic (Mathieu Kassovitz), Selin Salet (Celine Sallette), David Gastou
Scenario:Sedrik Kan (Cedric Kahn), Natali Najem (Nathalie Najem), Okwari Fortin, Shahi’Yena Fortin i Ksavijer Fortin (Xavier Fortin) – knjiga
Režija:Sedrik Kan (Cedric Kahn)

SINOPSIS

Pako (Metju Kasovic) i Nora (Selin Salit) izgledali su kao idealan par, zaljubljeni u prirodu i nomadski način života, posvećeni tome da svoju decu odgajaju daleko od potrošačkog drušva. Nakon razvoda braka, Nora dobija starateljstvo nad njihovo dvoje dece i odvodi ih u grad. Razočaran njenom odlukom, Pako kidnapuje decu i uspešno se skriva sa njima punih 11 godina.

O FILMU

Novi film proslavljenog francuskog reditelja Sedrika Kana „Divlji život“ dočarava život mladog para, koji podiže svoju decu u prirodi, bez zakona i uticaja masovne kulture. Onog trenutka kada se majka vrati u organizovano društvo, stvari se komplikuju. Razapeta između majke i oca, tri sina moraju da odluče na čiju stranu da stanu.

Film je snimljen prema istinitoj priči Ksavijera Fortina. „Divlji život“ pokušava da prikaže „rat“ – daleko od civilizacije, poput onog u Vijetnamu, koji se, u gerilskom stilu, uglavnom odigravao u grmlju – a sve iz perspektive dece. U početku, deca su suviše mlada da bi shvatila posledice takvog detinjstva i pridržavaju se rutine skrivanja od policije, doživljavajući celu situaciju kao igru. Vremenom, ova obmana uzima svoj danak, primoravajući ih da izmišljaju nove identitete i istoriju na svakoj stanici, da Pako ne bi bio uhapšen, a oni se vratili Nori.

Sam reditelj Sedrik Kan odrastao je u ruralnoj životnoj sredini, pa je iz sopstvenog iskustva pokušao da predstavi tu idiličnu sliku povratka prirodi: pevanje pored logorske vatre, pravljenje kozjeg sira i hvatanje pastrmke rukama. U Francuskoj, oni koji su čuli priču uglavnom zauzimaju stranu majke, jer su se mediji fokusirali na njen nemir kad su dečaci nestali. Fokusirajući se na oca, preimenovanog u Paka Furnijera (veoma ubedljiva uloga Matju Kasovica), Kan pokušava da objasni kidnapovanje.

Kada je reč o pitanjima roditeljstva, većina odluka je suviše kompleksna i lična da bi se lako sudilo, a Kan i koscenaristkinja, Natali Najem, mudro su odlučili da ne podržavaju, niti osuđuju, „boemski“ način života ove porodice.

Oficijelni sajt:

 

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar