Nevidljiva žena

Žanr: biografski, drama, romansa
Trajanje: 111 min.
Premisa: Najlepša priča Čarlsa Dikensa koju nikada nije mogao da ispriča

Glavne uloge: Rejf Fajns (Ralph Fiennes), Felisiti Džouns (Felicity Jones), Kristin Skot Tomas (Kristin Scott Thomas), Tom Holander (Tom Hollander)
Scenario: Ebi Morgan (Abi Morgan), Kler Tomilin (Claire Tomalin), knjiga
Režija:Rejf Fajns (Ralph Fiennes)

 

SINOPSIS

Zarobljen u braku bez ljubavi sa lojalnom i odanom ženom koja mu bezuslovno veruje, ali u isto vreme i sumnja – Čarlsu Dikensu zaokuplja pažnju mlada glumica Neli. Uprkos nespojivim pozicijama u kojima se nalaze i obavezama koje imaju, ne mogu da sakriju svoja osećanja jedno prema drugom. Između njih je počela afera koju su za života držali u tajnosti. Ova veza postala je jedna od najvećih ljubavnih priča u istoriji književnosti, inspirišući razne spekulacije zasnovane na poznatim činjenicama.

O FILMU

Film „Nevidljiva žena“ je drugi rediteljski poduhvat Rejfa Fajnsa u kom se bavi tajnom vezom pisca Čarlsa Dikensa sa skoro trideset godina mlađom glumicom Elen – Neli Ternan. Neli, srećno udatu majku i učiteljicu, progone sene prošlosti. Njene uspomene, podstaknute krivicom koju dugo nosi i potiskuje, vraćaju nas u vreme kada je bila u vezi sa Čarlsom Dikensom, pored koga je otkrila uzbudljivu i nežnu stranu života.

Na vrhuncu karijere, sredovečni oženjeni Dikens zaljubljuje se u Neli, koja dolazi iz porodice glumaca. Spaja ih velika ljubav prema pozorištu. Kad Neli postane fokus Dikensa, njegova najveća strast i muza, oboje počinju da plaćaju cenu tajne veze, a Neli postaje „nevidljiva“. Dikens i Neli viđali su se trinaest godina, sve do njegove smrti 1870. godine.

Felisiti Džouns u filmu „Nevidljiva žena“ tumači glavnu ulogu Neli Ternan, tajne ljubavnice Čarlsa Dikensa o kojoj se dosta spekuliše, ali se ništa ne zna. Pored Rejfa Fajnsa, koji potpisuje režiju i ujedno briljantno prikazuje sredovečnog Dikensa, mlade zvezde u usponu Felisiti Džouns – u filmu igraju dobitnica Oskara Kristin Skot Tomas i Tom Holander.

Kostime za film „Nevidljiva žena“ uradio je Majkl O’Konor, pozorišni i filmski kostimograf, autor kostima za film „Poslednji kralj Škotske“ i dobitnik Oskara, BAFTA nagrade i nagrade Satelit (dodeljuje je Akademija novinara) za kostime u filmu „Vojvotkinja“ iz 2009. godine. Na 86. dodeli Oskara, O’Konor je nominovan za najbolji dizajn kostima za film „Nevidljiva žena“.

Oficijelni sajt:

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike