Prdoprah doktora Proktora

Žanr: sinhronizovano, igrani, komedija
Trajanje: 87 min
Preporučeni uzrast: 4+
Originalni naziv: Dovtors Proktors Prompepulver
Zemlja porekla: Norveška

Glavne uloge: Emily Glaister, Eilif Hellum Noraker, Kristoffer Joner
Scenario: Johan Bogaeus, Jo Nesbo (roman)
Režija: Arild Frohlich

SINOPSIS

Bila jednom jedna divna princeza koja je živela u palati okruženoj ogromnim vrtom s najlepšim ružama i orhidejama. Ali ovo je jedna sasvim drugačija priča. U njoj se, naprotiv, radi o prdežu. Ne o onakvom malom puvanjku kog lukavo ispustiš na času matematike tako da niko ne primieti. Nikako.

Ovde se radi o pucnju iz topa, o prdežu koji progori rupu na pantalonama i šalje male dečake u svemir – i nazad. I u njoj se malo radi i o bezobraznim blizancima, mongolskim vodenim voluharicama, dugačkim pudinzima od karamele i još dužim udavima. No, najviše od svega, u njoj se radi o tome šta se događa kad se majušni Mrva sa vatrenocrvenom kosom useli u Topovsku ulicu i sretne Lisu i gotovo ludog profesora jednog suncem okupanog dana malo pre 17. maja.

O FILMU

Ovo je filmska priča o dečacima koji uz pomoć prdopraha i ekscentričnog doktora Proktora lete čak u svemir. Film je snimljen na osnovu istoimenog romana Džoa Nezboa iz 2007. godine. U fokusu filma je nejaki dečak Mrva sa vatrenocrvenom kosom. Nakon što se useli jednog sunčanog dana u Topovsku ulicu i sretne Lisu i gotovo ludog profesora, počinje divna avantura! Film se bavi nevaljalim blizancima, dugačkim pudinzima od karamele i još dužim anakondama.

Oficijelni sajt: Doktor Proktors prompepulver (2014)

Premijera: KIDS FEST 2015. godine

Ostavite komentar

Oznake