najveća internet zajednica u Srbiji već 19 godina

„Borg i Mekinro“ uskoro u bioskopima

Film „Borg i Mekinro“ („Borg/McEnroe“) koji opisuje rivalitet dvojice legendarnih tenisera Bjorna Borga i Džona Mekinroa od jeseni će moći da pogleda i publika u Srbiji. Film je režirao danski reditelj Janus Metc Pederson (Janus Metz Pedersen), dok Borga i Mekinroa igraju Sverir Gudnason (Sverrir Gudnason) i Šaja LaBeouf (Shia LaBeouf).

Film koji je sniman prošle godine u Evropi, predstavlja priču o ceni uspeha dvojice vrhunskih tenisera koje je zatočila upravo njihova karijera. Vrhunac rivaliteta odigrava se u vreme čuvenog finala Vimbldona 1980. godine, kada mladi Mekinro ima jaku želju da skine Borga sa trona.

Gudnason i LaBeouf nisu se sreli sa teniserima tokom snimanja filma, ali su se vrlo naporno spremali za uloge. „Ozbiljne pripreme smo imali. Više od pola godine trenirao sam 15 sati nedeljno, kombinujući tenis i vežbe sa personalnim trenerom“, rekao je Gudnason. Povodom filma „Borg i Mekinro“ oglasio se i sam Džon Mekinro koji nije krio nezadovoljstvo što ni on ni Borg nisu konsultovani. „Ne razumem kako mogu da rade film, a da se ni ne sastanu sa mnom ili Borgom. Ni ja se ne sećam kakav sam bio pre 36 godina kada sam imao 21. Čini mi se da uopšte nisu zainteresovani da razgovaramo. Ne očekujem ništa, jer do sad nisam gledao dobar film o tenisu, ali hajde da se nadamo, možda bude zabavno“, rekao je Mekinro.

Scenario za film napisao je Roni Sandal (Ronnie Sandahl), a u ostalim ulogama pojavljuju se Stelan Skarsgard (Stellan Skarsgard) i Tuva Novotni (Tuva Novotny).

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike