Leonardo DiKaprio će glumiti prvog modernog serijskog ubicu

Slavni glumac ponovno je udružio snage sa legendarnim rediteljem Martinom Skorsezeom. Leonarda DiKaprija uskoro ćemo gledati u novom filmu „The Devil in the White City“, koji će se bazirati na istoimenom romanu Erika Larsona iz 2003. godine. Radnja romana smeštena je u davnu 1893. godinu, a prati život doktora Danijela Burnama, poznatijeg kao Dr. Henri Hauard Holms, prvi moderni serijski ubica.

Henri je rođen 1861. godine u Nju Hempširu, a u školi se isticao neverovatnim rezultatima, zbog čega su ga druga deca fizički i psihički maltretirala. Kao najvažniji događaj iz njegovog detinjstva ističe se situacija kada su ga vršnjaci na silu odveli u ured lokalnog lekara i naterali da sa obe ruke dira lobanju ljudskog kostura. Kako je sam napisao, to je bio prvi i zadnji put da je osetio strah, a nakon toga postao je opsednut smrću te je počeo strastveno da secira životinje.

Srednju školu završio je već sa 16 godina, a godinu dana kasnije počinio je prvo ubistvo. Tada je ubio bivšeg razrednog kolegu, kako bi na prevaru dobio novac od njegovog životnog osiguranja. U međuvremenu se oženio i dobio dete, rastao, preselio u Čikago i promijenio ime u Henri Hauard Holms, pod kojim će ostati upamćen.

U Čikagu se zaposlio u apoteci, a ubrzo je preko puta nje sagradio veliki hotel koji je bio poznat kao „Dvorac smrti“. Naime, u zgradi se nalazilo stotinjak prostorija koje su bile izolovane i bez prozora i povezane lavirintom hodnika. Nakon završetka gradnje, Holms je krenuo u svoju ubojitu misiju pa je ubijao goste, zaposlene, ljubavnice. Žrtve je mučio u sobama za gušenje, vešanje, umiranje od gladi i žeđi, uz pomoć plinskih cevi. Mrtva tela posebnim liftom spuštao je u podrum, gde ih je ili potpuno uništavao u kiselini ili secirao i organe i kosture prodavao fakultetima i laboratorijama. Navodi se kako je ubio više od 200 ljudi.

Njegov kraj stigao je 1884. godine u Bostonu. Holms se iz Čikaga preselio u Teksas, nakon što je SAD pogodila finansijska kriza koja je uticala i na njegovo imovinsko stanje. Zatim je krenuo u Boston, gde je uhapšen zbog krađe konja u Teksasu i to je bio početak kraja.

Zbog još nekih sumnji, bostonska policija ispitala je njegove zaposlene u Čikagu. Nakon što im je čistačica otkrila kako baš nikada nije smela da čisti drugi sprat hotela, policija ga je pregledala, zajedno sa trećim spratom i tamo otkrila tajne sobe i nekoliko tela.

Nećete verovati kako je policija na kraju uspela identifikuje samo 9 žrtava, što dovoljno govori o tome koliko je bio temeljit u svojim zločinima. Pre nego što je obešen 1896. godine, rekao je kako je ubio samo dvoje ljudi i kako je rođen sa đavolom u sebi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike