Najbogatiji glumac na svetu glumio je u samo par filmova

Tom Henks je američki glumac i producent koji je čak pet puta bio nominovan za nagradu Oskar, a dva puta ju je i osvojio. Tokom svoje dugogodišnje karijere osvojio je mnoge filmske nagrade i glumio u brojnim dramama i komedijama, pa ne čudi što je jedan od najbogatijih glumaca na svetu.

Jedan od najbogatijih glumaca je i holivudska legenda Klint Istvud, koji je najpoznatiji po ulogama u vesternima i ulozi inspektora u Prljavom Hariju. Osam puta je bio nominovan za Oskara za režiju i produciranje i osvojio ga za filmove “Nesalomivi” i “Devojka od milion dolara”. Za glumu je bio dva puta nominovan, ali nije osvojio Oskara u toj kategoriji. On je jedan od trojice živih reditelja koji su režirali čak dva filma dobitnika Oskara za najbolji film.

Džek Nikolson je rekorder po broju Oskara: nominovan 12 puta, a osvojio dva puta za glavnu ulogu i jednom za sporednu. Zanimljivo je da su on i Majkl Kejn jedini glumci koji su nominovani za Oskara u svakoj deceniji od šezdesetih. On je i 1994. godine bio najmlađi glumac kojem je Američki institut dodelio nagradu za životno delo.

Bil Kozbi, glumac koji je dugo vremena uživao u reputaciji najpopularnijeg i najboljeg američkog zabavljača, se takođe našao na popisu najbogatijih glumaca. Kozbi je glumio u brojnim filmovima, ali nijedan nije ostvario popularnost kao njegov rad na televiziji i serije “Kozbi Šou”. Poslednjih godina ga je čak 50 žena optužilo za seksualno uznemiravanje. Ukoliko bude optužen, mogao bi da dobije i do 10 godina zatvora.

Džoni Dep je ekscentrik koji intrigira publiku svojim ulogama poput onih u “Pirati sa Kariba”, “Čarli i fabrika čokolade”, “Svini Tod”, “Edvard Makazoruki” itd. Filmovi u kojima je glumio zaradili su više od 2,2 milijarde dolara u Americi i 4,7 milijarde u ostatku sveta. Dep je tri puta bio nominovan za Oskara, a osvojio je Zlatni Globus za ulogu u “Svini Tod”.

Na vrhu liste najbogatijih glumaca nalazi se Džeri Senfild koji je postao poznat zahvaljujući ulozi u TV seriji “Sajnfild” koja se prikazivala do 1998. godine. Po završetku serije Džeri je nastavio da se bavi stand up komedijom, gostovanjima na televiziji i nastupima po klubovima. Glumio je u nekoliko filmova, najčešće samog sebe, a 2007. godine je producirao i dao glas u animiranom filmu “Bee movie”, prenose mediji.

Ostavite komentar