„Flightplan“ – najgledaniji

Nov film Džodi Foster (Jodie Foster) – „Flightplan“, debitovao je na prvom mestu liste najgledanijih filmova u Americi. Novo animirano ostvarenje reditelja Tima Bertona (Tim Burton) – „Mrtva nevesta“ („Corpse Bride“), morao je da se zadovolji drugim mestom, dok je prošlonedeljni pobednik – film „Kao u raju“ („Just Like Heaven“), ove nedelje pao na treće mesto liste.

U filmu „Flightplan“ Fosterova igra udovicu Kajli koja sa šestogodišnjom ćerkom leti na destinaciji Berlin-Njujork. Njena ćerka jednostavno nestaje u toku tog leta na visini od 30.000 fita, što izaziva ogromnu paniku njene majke, ali i skepticizam ostalih putnika u avionu, jer se niko od njih ne seća da se devojčica uopšte ukrcala u avion. Već emotivno upropašćena iznenadnom smrću svog supruga, Kajli očajnički pokušava da dokaže svoju prisebnost i zdrav razum pred posadom i putnicima koji joj ne veruju da se ukrcala s ćerkom.

Radnja ovog klaustrofobičnog trilera u Hičkokovom maniru umnogome podseća na radnju filma „Zaboravljeno“, u kome je glavnu ulogu igrala Džulijana Mur, ali i na prethodni film Džodi Foster – „Soba panike“ („Panic Room“). Film je režirao nemački reditelj Robert Šventke (Robert Schwentke), poznat po filmu „Heaven“. U ostalim ulogama pojavljuju se Piter Sarsgard (Peter Sarsgaard), Šon Bin (Sean Bean) i Erika Kristensen (Erika Christensen).

Izgleda da američke filmadžije vole da plaše Amerikance, a najbolje mesto za to su očigledno avioni. Setite se aktuelnog filma „Noćni let“ („Night flight/Red eye“) Vesa Krejvena.

Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za poslednji vikend septembra (23-25):

  1. „Flightplan“
  2. „Mrtva nevesta“ („Corpse Bride“)
  3. „Kao u raju“ („Just Like Heaven“)
  4. „Roll Bounce“
  5. „Isterivanje đavola iz Emili Rouz“ („The Exorcism of Emily Rose“)
  6. „Lord of War“
  7. „The 40-Year-Old Virgin“
  8. „The Constant Gardener“
  9. „Transporter 2“
  10. „Cry Wolf“

Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike